Fortsätt till huvudinnehåll

Sista posten på "Sub Umbra arkiv" (mest för formens skull)

Det inlägg du ville läsa finns förmodligen strax nedanför, eller någonstans nedanför

“Martyrernas Röst i Korea” har föreslagit dagliga böneämnen under tiden för OS i Kina

 Olympiska spelen i Peking år 2002 pågår mellan den 4 - 20 februari. Organisationen “Martyrernas Röst i Korea” har publicerat en lista med böneämnen för var och en av 13 olympiad-dagar, för att hjälpa kristna att be för de förföljda kristna i Kina, enligt vad den kristna megaportalen Invictory meddelar.

(Invictory länkar till en koreansk hemsida)

 

“Kristna i Kina upplever ‘olympiska förföljelser’ som kräver en uthållighet som övergår de olympiska idrottarnas uthållighet”, säger representanten för organisationen ‘Martyrernas Röst i Korea’, dr Chen Suk Foli. - “Var och en av oss kommer att följa sitt lands idrottare med spänning, när de ser spelen. Men som kristna bör vi se bortom gränserna för de händelser som äger rum på stadion, och tillsammans erinra oss de lidanden som värdlandets kristna måste utstå”

Foli säger, att trots att Kina strävar efter att framställa sitt land i den bästa dager medan spelen pågår, så kommer man samtidigt att behandla de kristna omilt:”I Kina har vi bara under januari månad blivit vittnen till att ett tiotal ledare i den kristna församlingen ‘Linfens gyllene ljusstake'  har arresterats; att ett överklagande från ägaren till en kristen bokhandel i Tajchou har avslagits; att fem kristna från den reformerta församlingen i Taiyuan Sjuncheng har blivit dömda; att ett överklagande från kristna som gör audiomaterial med biblar i Sjenjtjzjene har avslagits; och att det har förutskickats om massor av nya begränsningar för kristet material på internet, som kommer att träda i kraft i mars. Allt detta hände i Kina i januari. Föreställ er vad som kommer att ske med de kristna i Kina medan vi ser på de olympiska spelen. Därför måste vi dagligen bedja för dem under den tid som Olympiaden pågår”.

 

“Martyrernas Röst i Korea” har utgivit dessa dagliga böneämnen  för förfölja, kinesiska kristna under varje dag som de olympiska spelen pågår:

 

4 februari: bed för spridandet av evangelidelar bland dem som deltar i spelen, särskilt bland lokala, regionala och nationella ledare för det kinesiska kommunist-partiet.

 

5 februari: bed för församlingen Arlaregnets Förbund i Tjendu, för dess äldste föreståndare Van I, som befinner sig i fängelse, och för hans familj. Bed att de kan breda ut vingarna, som örnar, när de nu går in i tredje året av oförtröttliga förföljelser från myndigheternas sida.

 

6 februari:  be för pastor John Tsao, som avtjänar ett sjuårigt fängelsestraff i provinsen Junan för att ha startat en skola för barn från fattiga familjer på gränsen mellan Myanmar och Kina.

 

7 februari: be för Chen Ju, ägaren till det kristna bokmagasinet Sjaomaj i Tajchou, som avtänar ett sjuårigt fängelsestraff och vars överklagande avslogs i januari.

 

8 februari: be för de kristna pastorerna, från såväl oregistrerade som registrerade församlingar, eftersom regeringen har sagt åt dem att framlägga kommunistpartiets lära och att prisa kommunistpartiets martyrer. Be att de endast predikar evangeliet och aldrig glömmer de kristna martyrerna.

 

9 februari: be att de kristna modigt möter de kommande begränsningarna på internet. Be att de inte överger de kristna webplatserna, eller kristna chat-forum online  och att de inte förändrar sina namn, så att man inte ska kunna känna igen dem som troende.

 

10 februari:  be för diakonen Dzjan, en kinesisk medborgare som ursprungligen är korean från Tjanbaj i Kina, som har verkat bland nordkoreaner, och därför rört sig över deras gräns.  I november 2014 blev han bortrövad och förd till Nordkorea. Be för hans hälsa och för hans ståndaktiga vittnesbörd i fängelset, och även för de kinesiska myndigheterna, att de insisterar på att denne kinesiske medborgare kommer loss ur den rättslösa fångenskapen.  

 

11 februari: be för de Sjenjtjzjeniska kristna, som har satts i fängelse för att ha tagit fram audiomaterial med biblar, och som för sitt evangeliska arbetes skull hotas av fleråriga fängelsestraff.

 

12 februari:  be att biblar kan spridas säkert i alla delar av Kina, och be särskilt för utdelandet av söndagsskole-material i boxar, som gör att kristna i Kina som inte har någon utbildning själva kan undervisa sina barn om trons grunder i hemmet.

 

13 februari:  be för den djärve gatuevangelisten Tjen Vensjen, som bara under 2021 arresterades sex gånger. Han har alltid vittnat med Kristi kärlek för poliserna som arresterade honom. Be att Herren ger honom kärlek till motståndarna också under 2022.

 

14 februari: be för församlingen Linfens Gyllene Ljusstake, vars husförsamlingar samlar 50 000 personer, och som sedan 2009 har underkastats ständig förföljelse, då bland annat byggnader som tillhör församlingen har jämnats med marken. Be för nio av deras ledare, som arresterades förra månaden.

 

15 februari:  be för församlingen Mayflower och dess äldste föreståndare pastor Pan Jonguan. 60 medlemmar av församlingen flydde 2019 från Sjenjtjzjene i Kina och söker sedan dess asyl i Korea, utan att ha kunnat få det. Be att Herren öppnar en dörr denna månad.

 

16 februari: be för den reformerta församlingen i Taiyuan Sjuncheng och för fem av församlingens ledare, som blivit arresterade, misstänkta för att olagligt ha tagit sig över gränsen, när de deltog i en kristen konferens i Malaysia. Be för pastor Tong, vilkens predikningar är förbjudna i Kina.              

 

Världen Idag, Dagen

x

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ortodoxa teologer förkastar "den ryska världens" teologi

 Hundratals ortodoxa teologer från många länder har undertecknat ett öppet brev, där de vänder sig mot vissa nationalistiskt-religiösa föreställningar som de menar vara drivkraften bakom Rysslands krig mot Ukraina. Här ett utdrag: “ Om hela världens fred, om Guds heliga församlingars välstånd, om allas förening, beder vi dig, Herre ” (ur den ortodoxa liturgin)   Den ryska invasionen av Ukraina den 24:eFebruari 2022 utgör ett historiskt hot mot den ortodoxa, kristna traditionen. Ännu mer hotfullt för ortodoxa troende är det att det högre prästerskapet inom den Ryskortodoxa kyrkan vägrar att erkänna detta för en invasion genom att göra vaga uttalanden om nödvändigheten av fred i ljuset av “händelserna” och “de militära aktionerna” i Ukraina. Samtidigt talar de om det ursprungligt broderliga förhållandet mellan ukrainare och ryssar, vilka utgör det “heliga Rus”, och anklagar det onda “Väst” för de militära aktionerna, och råder t.o.m. de religiösa samfunden att be på sådant vis att fientl

Kiev och Paris

  Igår skrev publikationen Unian om ett möte mellan borgmästarna i Paris och Kiev, i själva Kiev. Kiev’s borgmästare Vitalij Klytjko mötte Paris’ borgmästare Anne Hidalgo, som besökte den ukrainska huvudstaden. Kiev undertecknade tillsammans med Frankrikes huvudstad en överenskommelse om vänskap och samarbete. Klytjko skrev om detta på sin Facebook-sida . "Frihet, jämlikhet.." Jag är glad att kunna hälsa delegationens deltagare och uttrycka min tacksamhet till Paris’ borgmästare Anne Hidalgo för hennes mod att genomföra ett besök i Ukrainas huvudstad under krigstid. Kiev är tacksam till Paris’ borgmästare för all den humanitära hjälp som visats, i själva Frankrike -  ukrainare har nödgats bli invandrare där - och vi är också tacksamma för hjälp till Ukraina och vår huvudstad”, sa Vitalij Klytjko under mötet. Kiev’s borgmästare påminde om att Paris’ stadshus den 22 Mars hade enhälligt röstat för att tillställa staden Kiev status som hedersmedborgare. Genom denna utmärkelse, s