Fortsätt till huvudinnehåll

Sista posten på "Sub Umbra arkiv" (mest för formens skull)

Det inlägg du ville läsa finns förmodligen strax nedanför, eller någonstans nedanför

Al Sharptons tal vid George Floyds begravning

 En annan "baptist på humör" - Al Sharpton - höll ett tal vid George Floyds begravningshögtid.
Vad saken handlar om behöver knappast upplysas om - idag genomförs stora demonstrationer över hela USA och över hela världen, i Europas stora städer , i London och Paris, ja , även i Sverige, i Stockholm och i Malmö och Göteborg.

Mottot är "Black Lives Matter".

  Det kan verka motsägelsefullt, då dessa länder tidigare har infört restriktioner på grund av coronavirus-pandemin, att på det viset utsätta människoliv för risker. Men demonstrationer genomförs ändå, då det blir rätt trångt.

  Begravningstalet här är dock intressant, eftersom det liksom äger rum i hjärtat av den amerikanska medborgarrättsrörelse som en gång förde fram Martin Luther King Jr på sextiotalet. Bland de som deltar i begravningshögtiden befinner sig Martin III, som är son till Martin Luther King Jr.

Blev det kallblodiga mordet på George Floyd droppen som fick bägaren att rinna över ? 

  (Med svenska undertexter) 
Originalklippet - här    SR  SR
   Omni

-


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ortodoxa teologer förkastar "den ryska världens" teologi

 Hundratals ortodoxa teologer från många länder har undertecknat ett öppet brev, där de vänder sig mot vissa nationalistiskt-religiösa föreställningar som de menar vara drivkraften bakom Rysslands krig mot Ukraina. Här ett utdrag: “ Om hela världens fred, om Guds heliga församlingars välstånd, om allas förening, beder vi dig, Herre ” (ur den ortodoxa liturgin)   Den ryska invasionen av Ukraina den 24:eFebruari 2022 utgör ett historiskt hot mot den ortodoxa, kristna traditionen. Ännu mer hotfullt för ortodoxa troende är det att det högre prästerskapet inom den Ryskortodoxa kyrkan vägrar att erkänna detta för en invasion genom att göra vaga uttalanden om nödvändigheten av fred i ljuset av “händelserna” och “de militära aktionerna” i Ukraina. Samtidigt talar de om det ursprungligt broderliga förhållandet mellan ukrainare och ryssar, vilka utgör det “heliga Rus”, och anklagar det onda “Väst” för de militära aktionerna, och råder t.o.m. de religiösa samfunden att be på sådant vis att fientl

Kiev och Paris

  Igår skrev publikationen Unian om ett möte mellan borgmästarna i Paris och Kiev, i själva Kiev. Kiev’s borgmästare Vitalij Klytjko mötte Paris’ borgmästare Anne Hidalgo, som besökte den ukrainska huvudstaden. Kiev undertecknade tillsammans med Frankrikes huvudstad en överenskommelse om vänskap och samarbete. Klytjko skrev om detta på sin Facebook-sida . "Frihet, jämlikhet.." Jag är glad att kunna hälsa delegationens deltagare och uttrycka min tacksamhet till Paris’ borgmästare Anne Hidalgo för hennes mod att genomföra ett besök i Ukrainas huvudstad under krigstid. Kiev är tacksam till Paris’ borgmästare för all den humanitära hjälp som visats, i själva Frankrike -  ukrainare har nödgats bli invandrare där - och vi är också tacksamma för hjälp till Ukraina och vår huvudstad”, sa Vitalij Klytjko under mötet. Kiev’s borgmästare påminde om att Paris’ stadshus den 22 Mars hade enhälligt röstat för att tillställa staden Kiev status som hedersmedborgare. Genom denna utmärkelse, s