Fortsätt till huvudinnehåll

Parnas

       Är detta Rudy Giuliani's handgångne man i Ukraina ?
     Lev Parnas  - den som har presenterats som en kollaboratör till president Trump's och Rudy Giuliani's påstådda kampanj i Ukraina, vilket nu är den stora impeachment-frågan i den amerikanska senaten .
                                       
                        Yandex.ru publicerade en artikel den 8:e november förra året, som ger bl. a. denna uppräkning av Lev Parnas bedrifter:

… Vad vet man om Lev Parnas' affärer, han som 2015 lade ut ett foto av sig själv tillsammans med Donald Trump på Instagram, och som 2018 braverade med ett skrivet meddelande från Vita Husets chef, där denne tackade för ”engagemanget för vår sak”, och som nu har blivit en av nyckelfigurerna i demokraternas undersökning vilket kan leda till riksrätt mot presidenten ?


Lev Parnas föddes i Odessa år 1972. 1976 emigrerade han tillsammans med sina föräldrar till USA och växte upp i Brighton Beach i New York. Parnas' studerade vid ett college i Brooklyn, och det var studier som han inte avslutade. 
1995 flyttade han till Florida.

I början av 1990-talet sålde Parnas hushållsmaskiner och organiserade container-leveranser av varor från USA till de tidigare sovjetrepublikerna. Enligt uppgifter frn det Amerikanska Finans-regleringverket FINRA (Financial Industry Regulatory Authority) använde han namnet Larry Pernell under åren 1993 – 2010 och arbetade vid olika tillfällen i elva mäklarfirmor, och ägnade sig åt affärer med värdepapper. Mot en av dessa firmor - Euro-Atlantic Securities – väckte New York's åklagare ett brottmål 2001, och anklagade ägarna för kopplingar till den organiserade brottsligheten. Men det är sant, att vid den tidpunkten hade Parnas redan lämnat firman.

I mitten av 2000-åren ledde Parnas bolaget Edgetech International Inc. , som sålde gadgetar för att komma in på internet. Parnas försökte bygga upp sin affärsverksamhet genom att göra bekantskap med berömdheter. Bland dem var producenten för Backstreet Boys och Nsync, Lou Pearlman (2008 blev Pearlman dömd till 25 års fängelse för att ha tvättat pengar och format en finanspyramid för 300 miljoner US$ , år 2016 dog han i fängelset). År 2007 tog pengarna slut för Edgetech .

2010 övertalade Parnas BMC-veteranen i USA, Michael Pues, att investera 350 000 US$ i skapandet av filmen”En lejd mördares anatomi” i Hollywood, genom att lova att fördubbla denna satsning. Parnas ordnade t.o.m. möten mellan potentiella sponsörer och skådespelaren Jack Nicholson, enligt tidningen Miami Herald. Filmen spelades dock aldrig in. 2011 stämde den lurade sponsorn Parnas inför domstol. 2015 fastställde en domstol i New York att Parnas måste utbetala 500 000 US$ till Pues' familj, men det gjordes aldrig – Parnas bolag som hette Parnas Holdings existerar inte längre.

2013 bildade Parnas och amerikanen David Correia bolaget Fraud Guarantee (= Garanti mot bedrägerier). Den uttalade uppgiften för det nya bolaget var att skydda investerare mot bedrägerier, och att ”minska förluster som vållats genom bedräglig verksamhet”. Däremot, som Wall Street Journal har meddelat med referenser till upplysta källor , var avsikten med att bilda Fraud Guarantee inte så mycket att skydda investerares intressen, som en önskan hos Parnas att ”rensa” Google's söktjänst , så att när sökningar gjordes på orden ”Parnas” och ”Bedrägeri” inte de resultat kom upp först, som berättade om en lång historia av juridiska problem, utan bara uppgifter om det nya bolaget. Publikationen hävdar, att från den stund då bolaget Fraud Guarantee bildades inbringade det noll intäkter för investerarna. Dessutom vittnar rättegångs-protokoll från staten Florida om obetalda räkningar för att ha hyrt kontorslokaler.

Ändå så betalade Fraud Guarantee 500 000 US$ åt president Trumps advokat Rudy Giuliani 2018, för att dennes bolag Giuliani Partners skulle rådfråga dem om affärer och regelverk.
”Lev kan bidraga med att saken blir gjord” , sade Parnas' vän till en potentiell investerare, och visade honom foton där chefen för Fraud Guarantee poserar tillsammans med Rudy Giuliani …


      Bolaget Fraud Guarantee kanske hellre skulle översättas till ”garanterade bedrägerier”

                           Parnas - vem skulle inte vilja bedja för denne olycklige man ?
   

Omni
-

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"Mariupol - hela Ukrainas smärta"

  Jag har varit där tre gånger. I Mariupol. Men det var runt tjugo år sedan. Jag har ljusa minnen från de besöken... - (Nedan - utdrag från en artikel i Unian från igår - 15/3 . I artikeln talas inte om ryssar, utan om rasjister . Det låter som en blandning av det amerikanska sättet att säga "Ryssland" på - "Rasja" -  och "rasist" ..  ) I Ryssland, som är besatt av att vinna , vill man ofta påminna om den fasansfulla fascismen för åttio år sedan. Men nu utförs analoga brott genom de för närvarande största förbrytarna i världen - rasjisterna. De ödelägger Mariupol i Ukraina och jämnar det med marken, efter att förut ha övat sig i Groznij och Aleppo.   Mariupol gav inte upp 2014 och det ger inte upp nu. Från första dagen av den storskaliga invasionen har putinterroristerna inte upphört att försöka erövra staden, som utgör en av nyckelorterna för landvägskorridoren till Krim. Men det faktum att de lokala invånarna inte mötte “befriarna” med blommor och triko

Kiev och Paris

  Igår skrev publikationen Unian om ett möte mellan borgmästarna i Paris och Kiev, i själva Kiev. Kiev’s borgmästare Vitalij Klytjko mötte Paris’ borgmästare Anne Hidalgo, som besökte den ukrainska huvudstaden. Kiev undertecknade tillsammans med Frankrikes huvudstad en överenskommelse om vänskap och samarbete. Klytjko skrev om detta på sin Facebook-sida . "Frihet, jämlikhet.." Jag är glad att kunna hälsa delegationens deltagare och uttrycka min tacksamhet till Paris’ borgmästare Anne Hidalgo för hennes mod att genomföra ett besök i Ukrainas huvudstad under krigstid. Kiev är tacksam till Paris’ borgmästare för all den humanitära hjälp som visats, i själva Frankrike -  ukrainare har nödgats bli invandrare där - och vi är också tacksamma för hjälp till Ukraina och vår huvudstad”, sa Vitalij Klytjko under mötet. Kiev’s borgmästare påminde om att Paris’ stadshus den 22 Mars hade enhälligt röstat för att tillställa staden Kiev status som hedersmedborgare. Genom denna utmärkelse, s

KG Hammar drar blankt mot patriark Kirill

Nu prövas andarna. Flera kyrkoledare har vänt sig till den ryska kyrkans patriark, efter att Putin inledde invasionen av Ukraina i Februari. Så också ärkebiskop emeritus KG Hammar från Sverige. Hela hans brev till patriarken ligger framme på kristna, ryska hemsidor som t.ex.  " Basnitsa ": Ärkebiskop emeritus KG Hammar till patriark Kirill   Jag vänder mig direkt till ledaren för en av de största kyrkorna i världen: patriarken över Moskva och hela Rus - Kirill. Till er vänder man sig med orden “Ers helighet”. Men vad finns det för heligt i att förråda sin Herre, Jesus från Nasaret, som trädde upp mot det romerska imperiet, och som gav sitt liv för den tro han bekände ? Vad finns det för heligt i att göra vänskapen med maktens högsta representant viktigare än uppgiften att utforma Kristi efterföljelse för mer än 100 miljoner troende i Ryssland ? Hur kan man så underkasta sig makten ? Och sluta ögonen inför alla människor som har blivit dödade och stympade, inför miljoner som h