Fortsätt till huvudinnehåll

Att inte släppa Mueller-rapporten vore ett svek mot Gud !

Det intrycket får iallafall jag när jag sätter innehållet i två artiklar i morgonens nyhetsflöde mot varandra.
Dels den demokratiske president-kandidaten och Californien-baserade senatorn Kamala Harris, vars uttalande lyfts fram av Breitbart:    
"Trump litar mer på Vladimir Putin än på underrättelsekollektivet"
    "... jag tror emellertid att det inte råder något tvivel om att presidenten har litat mer på Vladimir Putin än på de män och kvinnor som i många fall offrade sina liv, eller var villiga att offra sina liv - d.v.s. underrättelsekollektivet i Förenta Staterna - för att ge presidenten trovärdiga informationer, på vilka han borde grunda sina prioriteringar när det kommer till frågan vilka som är våra vänner och vilka som inte är det... "   
Dels New York Times artikel "Underrättelse-staten - Putins enda vapen"
  "För att bäst förbereda oss på kommande ryska angrepp borde vi se tillbaka och studera mentaliteten hos kalla krigets KGB - den underrättelsetjänst där Vladimir Putin tillbringade de år som formade honom. Den brutala sovjetiska säkerhetstjänstens historia blottar rötterna till Rysslands nuvarande bruk av politiska arresteringar, omstörtande verksamhet, desinformation, mord, spionage och hela lögnens vapenarsenal. Inget i detta slag av taktik är något nytt för Kreml.

  Faktum är att detta slag av taktik gjorde Sovjetryssland till världens första 'underrättelse-stat' och skilde det från auktoritära regimer som styrdes av militärer. Idag har Ryssland blivit ännu mer en underrättelse-stat efter Vladimir Putins snart tjugoåriga tid som dess starke man"

Hur kan det då överhuvudtaget diskuteras om Mueller-rapporten ska offentliggöras, 
eller ej ? 
(Den amerikanske justitieministern William Barr: "Jag vet inte vad som till slut blir möjligt att offentliggöra ", sa Barr till Senaten då han hördes i januari i samband med att han godkändes. "Jag kommer att göra så mycket information tillgänglig som jag kan enligt lagar och regler")

   Att inte offentliggöra rapporten  -  mot bakgrund av ovannämnda uppgifter skulle det eventuellt inte bara vara ett svek mot amerikanska medborgare, utan mot mänskligheten, om inte mot Gud själv. 

I går hölls en minnesmarsch efter Boris Nemtsov i Moskva. 

   Om honom skriver Sergej Dorenko i Echo Moskvy
                                                               "Uselheten avbröt Boris' vandring".Tidigare bloggat:  1 ,
                                  3

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"Mariupol - hela Ukrainas smärta"

  Jag har varit där tre gånger. I Mariupol. Men det var runt tjugo år sedan. Jag har ljusa minnen från de besöken... - (Nedan - utdrag från en artikel i Unian från igår - 15/3 . I artikeln talas inte om ryssar, utan om rasjister . Det låter som en blandning av det amerikanska sättet att säga "Ryssland" på - "Rasja" -  och "rasist" ..  ) I Ryssland, som är besatt av att vinna , vill man ofta påminna om den fasansfulla fascismen för åttio år sedan. Men nu utförs analoga brott genom de för närvarande största förbrytarna i världen - rasjisterna. De ödelägger Mariupol i Ukraina och jämnar det med marken, efter att förut ha övat sig i Groznij och Aleppo.   Mariupol gav inte upp 2014 och det ger inte upp nu. Från första dagen av den storskaliga invasionen har putinterroristerna inte upphört att försöka erövra staden, som utgör en av nyckelorterna för landvägskorridoren till Krim. Men det faktum att de lokala invånarna inte mötte “befriarna” med blommor och triko

Kiev och Paris

  Igår skrev publikationen Unian om ett möte mellan borgmästarna i Paris och Kiev, i själva Kiev. Kiev’s borgmästare Vitalij Klytjko mötte Paris’ borgmästare Anne Hidalgo, som besökte den ukrainska huvudstaden. Kiev undertecknade tillsammans med Frankrikes huvudstad en överenskommelse om vänskap och samarbete. Klytjko skrev om detta på sin Facebook-sida . "Frihet, jämlikhet.." Jag är glad att kunna hälsa delegationens deltagare och uttrycka min tacksamhet till Paris’ borgmästare Anne Hidalgo för hennes mod att genomföra ett besök i Ukrainas huvudstad under krigstid. Kiev är tacksam till Paris’ borgmästare för all den humanitära hjälp som visats, i själva Frankrike -  ukrainare har nödgats bli invandrare där - och vi är också tacksamma för hjälp till Ukraina och vår huvudstad”, sa Vitalij Klytjko under mötet. Kiev’s borgmästare påminde om att Paris’ stadshus den 22 Mars hade enhälligt röstat för att tillställa staden Kiev status som hedersmedborgare. Genom denna utmärkelse, s

KG Hammar drar blankt mot patriark Kirill

Nu prövas andarna. Flera kyrkoledare har vänt sig till den ryska kyrkans patriark, efter att Putin inledde invasionen av Ukraina i Februari. Så också ärkebiskop emeritus KG Hammar från Sverige. Hela hans brev till patriarken ligger framme på kristna, ryska hemsidor som t.ex.  " Basnitsa ": Ärkebiskop emeritus KG Hammar till patriark Kirill   Jag vänder mig direkt till ledaren för en av de största kyrkorna i världen: patriarken över Moskva och hela Rus - Kirill. Till er vänder man sig med orden “Ers helighet”. Men vad finns det för heligt i att förråda sin Herre, Jesus från Nasaret, som trädde upp mot det romerska imperiet, och som gav sitt liv för den tro han bekände ? Vad finns det för heligt i att göra vänskapen med maktens högsta representant viktigare än uppgiften att utforma Kristi efterföljelse för mer än 100 miljoner troende i Ryssland ? Hur kan man så underkasta sig makten ? Och sluta ögonen inför alla människor som har blivit dödade och stympade, inför miljoner som h