Fortsätt till huvudinnehåll

Sista posten på "Sub Umbra arkiv" (mest för formens skull)

Det inlägg du ville läsa finns förmodligen strax nedanför, eller någonstans nedanför

Att inte släppa Mueller-rapporten vore ett svek mot Gud !

Det intrycket får iallafall jag när jag sätter innehållet i två artiklar i morgonens nyhetsflöde mot varandra.
Dels den demokratiske president-kandidaten och Californien-baserade senatorn Kamala Harris, vars uttalande lyfts fram av Breitbart:    
"Trump litar mer på Vladimir Putin än på underrättelsekollektivet"
    "... jag tror emellertid att det inte råder något tvivel om att presidenten har litat mer på Vladimir Putin än på de män och kvinnor som i många fall offrade sina liv, eller var villiga att offra sina liv - d.v.s. underrättelsekollektivet i Förenta Staterna - för att ge presidenten trovärdiga informationer, på vilka han borde grunda sina prioriteringar när det kommer till frågan vilka som är våra vänner och vilka som inte är det... "   
Dels New York Times artikel "Underrättelse-staten - Putins enda vapen"
  "För att bäst förbereda oss på kommande ryska angrepp borde vi se tillbaka och studera mentaliteten hos kalla krigets KGB - den underrättelsetjänst där Vladimir Putin tillbringade de år som formade honom. Den brutala sovjetiska säkerhetstjänstens historia blottar rötterna till Rysslands nuvarande bruk av politiska arresteringar, omstörtande verksamhet, desinformation, mord, spionage och hela lögnens vapenarsenal. Inget i detta slag av taktik är något nytt för Kreml.

  Faktum är att detta slag av taktik gjorde Sovjetryssland till världens första 'underrättelse-stat' och skilde det från auktoritära regimer som styrdes av militärer. Idag har Ryssland blivit ännu mer en underrättelse-stat efter Vladimir Putins snart tjugoåriga tid som dess starke man"

Hur kan det då överhuvudtaget diskuteras om Mueller-rapporten ska offentliggöras, 
eller ej ? 
(Den amerikanske justitieministern William Barr: "Jag vet inte vad som till slut blir möjligt att offentliggöra ", sa Barr till Senaten då han hördes i januari i samband med att han godkändes. "Jag kommer att göra så mycket information tillgänglig som jag kan enligt lagar och regler")

   Att inte offentliggöra rapporten  -  mot bakgrund av ovannämnda uppgifter skulle det eventuellt inte bara vara ett svek mot amerikanska medborgare, utan mot mänskligheten, om inte mot Gud själv. 

I går hölls en minnesmarsch efter Boris Nemtsov i Moskva. 

   Om honom skriver Sergej Dorenko i Echo Moskvy
                                                               "Uselheten avbröt Boris' vandring".Tidigare bloggat:  1 ,
                                  3

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ortodoxa teologer förkastar "den ryska världens" teologi

 Hundratals ortodoxa teologer från många länder har undertecknat ett öppet brev, där de vänder sig mot vissa nationalistiskt-religiösa föreställningar som de menar vara drivkraften bakom Rysslands krig mot Ukraina. Här ett utdrag: “ Om hela världens fred, om Guds heliga församlingars välstånd, om allas förening, beder vi dig, Herre ” (ur den ortodoxa liturgin)   Den ryska invasionen av Ukraina den 24:eFebruari 2022 utgör ett historiskt hot mot den ortodoxa, kristna traditionen. Ännu mer hotfullt för ortodoxa troende är det att det högre prästerskapet inom den Ryskortodoxa kyrkan vägrar att erkänna detta för en invasion genom att göra vaga uttalanden om nödvändigheten av fred i ljuset av “händelserna” och “de militära aktionerna” i Ukraina. Samtidigt talar de om det ursprungligt broderliga förhållandet mellan ukrainare och ryssar, vilka utgör det “heliga Rus”, och anklagar det onda “Väst” för de militära aktionerna, och råder t.o.m. de religiösa samfunden att be på sådant vis att fientl

Kiev och Paris

  Igår skrev publikationen Unian om ett möte mellan borgmästarna i Paris och Kiev, i själva Kiev. Kiev’s borgmästare Vitalij Klytjko mötte Paris’ borgmästare Anne Hidalgo, som besökte den ukrainska huvudstaden. Kiev undertecknade tillsammans med Frankrikes huvudstad en överenskommelse om vänskap och samarbete. Klytjko skrev om detta på sin Facebook-sida . "Frihet, jämlikhet.." Jag är glad att kunna hälsa delegationens deltagare och uttrycka min tacksamhet till Paris’ borgmästare Anne Hidalgo för hennes mod att genomföra ett besök i Ukrainas huvudstad under krigstid. Kiev är tacksam till Paris’ borgmästare för all den humanitära hjälp som visats, i själva Frankrike -  ukrainare har nödgats bli invandrare där - och vi är också tacksamma för hjälp till Ukraina och vår huvudstad”, sa Vitalij Klytjko under mötet. Kiev’s borgmästare påminde om att Paris’ stadshus den 22 Mars hade enhälligt röstat för att tillställa staden Kiev status som hedersmedborgare. Genom denna utmärkelse, s