Fortsätt till huvudinnehåll

Sista posten på "Sub Umbra arkiv" (mest för formens skull)

Det inlägg du ville läsa finns förmodligen strax nedanför, eller någonstans nedanför

En rejäl sammandrabbning

I samband med det Internationella Ekonomiska Forumet i S:t Petersburg mellan den 1 - 3:e Juni, deltog Fox-journalisten Megyn Kelly i egenskap av moderator i ett plenum med bland andra Indiens premiärminister, Österrikes kansler, Moldaviens och Rysslands presidenter och dessutom 5000 andra deltagare. Hon var som moderator ganska speciell - jag hade verkligen behållning av hennes både djärva och raka sätt att ställa frågor till mötets värd - Vladimir Putin. Och Putin svarade, uppenbart irriterad, men ändå på ett märkligt vis, tålmodigt.  
Jag läste igenom ett stenogram från fredagseftermiddagen den 2:a Juni, och tittade litet på en video-upptagning (och bloggade). Jag har nog sällan bevittnat ett så äkta möte mellan ryssar och amerikaner, som det blev - inför en sådan publik.
- -
M. Kelly gjorde därutöver en särskild TV- intervju med Putin (se nedan), som av någon anledning har lagts ut i mer obearbetad form på ryska  RT , men i mer bearbetad form - kortare,  med bilder, illustrerande inslag och kommentarer - på Kelly's egen TV-kanal NBC - det programmet sändes i Söndags kväll 4/6. 

Här är hon eventuellt litet förtrollad av Putin, för vilket hon har blivit rejält kritiserad av amerikanska TV-recensenter. Men samma frågor ställs, och någon eller några därutöver (Och några färre, det är sant). Och i stort sett samma svar gavs. 

 Svenska undertexter tillagda.  

 (UPPDATERING 2018 01 06 : Hmm ..!? NBC har tydligen begärt att detta klipp blockeras eftersom det innehåller deras material. Men jag tog detta från RT, en ryskspråkig sajt. Jag ska se om jag kan göra något åt detta / Blogred. 
UPPDATERING 2022 09 18   Det har inte gått att göra något åt hittills. )




Metro, Expressen, Yle
GP

  OBS! På torsdag den 8:e Juni lär James Comey komma  att vittna inför den amerikanska senaten - Aftonbladet  (Det här var vad han sa om den saken)
- - -
Uppdatering 2017 06 10 : Pågår någon slags intervjuar-konkurrens
 omkring Vladimir Putin för tillfället ? 
Strax innan Megyn Kelly,
 gjorde Le Figaro en intervju.
 Och om två dagar ,
 den 12/6, 
kommer Oliver Stone's film - 


    Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ortodoxa teologer förkastar "den ryska världens" teologi

 Hundratals ortodoxa teologer från många länder har undertecknat ett öppet brev, där de vänder sig mot vissa nationalistiskt-religiösa föreställningar som de menar vara drivkraften bakom Rysslands krig mot Ukraina. Här ett utdrag: “ Om hela världens fred, om Guds heliga församlingars välstånd, om allas förening, beder vi dig, Herre ” (ur den ortodoxa liturgin)   Den ryska invasionen av Ukraina den 24:eFebruari 2022 utgör ett historiskt hot mot den ortodoxa, kristna traditionen. Ännu mer hotfullt för ortodoxa troende är det att det högre prästerskapet inom den Ryskortodoxa kyrkan vägrar att erkänna detta för en invasion genom att göra vaga uttalanden om nödvändigheten av fred i ljuset av “händelserna” och “de militära aktionerna” i Ukraina. Samtidigt talar de om det ursprungligt broderliga förhållandet mellan ukrainare och ryssar, vilka utgör det “heliga Rus”, och anklagar det onda “Väst” för de militära aktionerna, och råder t.o.m. de religiösa samfunden att be på sådant vis att fientl

Kiev och Paris

  Igår skrev publikationen Unian om ett möte mellan borgmästarna i Paris och Kiev, i själva Kiev. Kiev’s borgmästare Vitalij Klytjko mötte Paris’ borgmästare Anne Hidalgo, som besökte den ukrainska huvudstaden. Kiev undertecknade tillsammans med Frankrikes huvudstad en överenskommelse om vänskap och samarbete. Klytjko skrev om detta på sin Facebook-sida . "Frihet, jämlikhet.." Jag är glad att kunna hälsa delegationens deltagare och uttrycka min tacksamhet till Paris’ borgmästare Anne Hidalgo för hennes mod att genomföra ett besök i Ukrainas huvudstad under krigstid. Kiev är tacksam till Paris’ borgmästare för all den humanitära hjälp som visats, i själva Frankrike -  ukrainare har nödgats bli invandrare där - och vi är också tacksamma för hjälp till Ukraina och vår huvudstad”, sa Vitalij Klytjko under mötet. Kiev’s borgmästare påminde om att Paris’ stadshus den 22 Mars hade enhälligt röstat för att tillställa staden Kiev status som hedersmedborgare. Genom denna utmärkelse, s