Fortsätt till huvudinnehåll

Sista posten på "Sub Umbra arkiv" (mest för formens skull)

Det inlägg du ville läsa finns förmodligen strax nedanför, eller någonstans nedanför

Den internationella terrorismens förskräckliga tiger har slagit till i Stockholm

Kan det råda någon tvekan om den saken ?
Nedan: några bilder från avspärrningarna vid Åhléns i går kväll, strax innan de togs bort. 
                                                  Händelseförloppet från fredagen den 7/4, enligt Svt:s uppdatering 2017 04 09 kl. 13:30

 x I fredags körde en lastbil strax före klockan tre på eftermiddagen in i människor på Drottninggatan i centrala Stockholm.
 x Fyra personer är döda – en på sjukhus och tre på Drottninggatan. Alla är identifierade. En av dem är en belgisk medborgare, en av dem brittisk.
 x Tio personer vårdas fortfarande på sjukhus. Fyra av dem är allvarligt skadade och sex lindrigt. Ett barn ska vara bland de skadade. Barnet är lindrigt skadat.
 x En 39-årig uzbekisk man är anhållen på sannolika skäl misstänkt för terrorbrott genom mord. ”Knappt fem” andra sitter frihetsberövade.
Polisen bekräftar också att det påträffats någon form av "brandfarlig anordning" i lastbilens förarutrymme.
Sverige förstärker gränskontrollerna för resande in och ut från landet.
 x På måndags hålls en tyst minut klockan 12.00 uppger Statsminister Stefan Löfven.
x Polisen säger att det "finns inget konkret nu som talar för ytterligare attentat"


Mer om terrordådet på Drottninggatan, som det har återgivits av media (kan kompletteras efterhand) :

DN, Expressen


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ortodoxa teologer förkastar "den ryska världens" teologi

 Hundratals ortodoxa teologer från många länder har undertecknat ett öppet brev, där de vänder sig mot vissa nationalistiskt-religiösa föreställningar som de menar vara drivkraften bakom Rysslands krig mot Ukraina. Här ett utdrag: “ Om hela världens fred, om Guds heliga församlingars välstånd, om allas förening, beder vi dig, Herre ” (ur den ortodoxa liturgin)   Den ryska invasionen av Ukraina den 24:eFebruari 2022 utgör ett historiskt hot mot den ortodoxa, kristna traditionen. Ännu mer hotfullt för ortodoxa troende är det att det högre prästerskapet inom den Ryskortodoxa kyrkan vägrar att erkänna detta för en invasion genom att göra vaga uttalanden om nödvändigheten av fred i ljuset av “händelserna” och “de militära aktionerna” i Ukraina. Samtidigt talar de om det ursprungligt broderliga förhållandet mellan ukrainare och ryssar, vilka utgör det “heliga Rus”, och anklagar det onda “Väst” för de militära aktionerna, och råder t.o.m. de religiösa samfunden att be på sådant vis att fientl

Kiev och Paris

  Igår skrev publikationen Unian om ett möte mellan borgmästarna i Paris och Kiev, i själva Kiev. Kiev’s borgmästare Vitalij Klytjko mötte Paris’ borgmästare Anne Hidalgo, som besökte den ukrainska huvudstaden. Kiev undertecknade tillsammans med Frankrikes huvudstad en överenskommelse om vänskap och samarbete. Klytjko skrev om detta på sin Facebook-sida . "Frihet, jämlikhet.." Jag är glad att kunna hälsa delegationens deltagare och uttrycka min tacksamhet till Paris’ borgmästare Anne Hidalgo för hennes mod att genomföra ett besök i Ukrainas huvudstad under krigstid. Kiev är tacksam till Paris’ borgmästare för all den humanitära hjälp som visats, i själva Frankrike -  ukrainare har nödgats bli invandrare där - och vi är också tacksamma för hjälp till Ukraina och vår huvudstad”, sa Vitalij Klytjko under mötet. Kiev’s borgmästare påminde om att Paris’ stadshus den 22 Mars hade enhälligt röstat för att tillställa staden Kiev status som hedersmedborgare. Genom denna utmärkelse, s