Fortsätt till huvudinnehåll

Sista posten på "Sub Umbra arkiv" (mest för formens skull)

Det inlägg du ville läsa finns förmodligen strax nedanför, eller någonstans nedanför

Om ryska hackare's mästerskap - ett eko av ekot.

 Under torsdagen har en första hearing om eventuell rysk inblandning i den amerikanska valrörelsen hållits med en kommitté i den amerikanska senaten. 
CNN: "..omkring ett tusen betalda internet-troll har arbetat utifrån en anläggning i Ryssland, i själva verket tagit över serier av datorer, som sedan har kallats 'botnet' " - sa Virginia-demokraten Mark Warner - "Om man googlar på 'election hacking' vid tiden innan och strax efter valet så får man inte upp Fox, ABC eller New York Times, utan fyra av de fem första nyheterna som poppar upp utgör rysk propaganda". 


   Enligt BBC sa samme Warner:"..De har gjort detta med en aldrig tidigare skådad nivå av finess". 

På det viset låter senatorn som ett eko av "Radio Echo Moskva's" Alexej Venediktov, när han för fem år sedan beskrev de ryska hackarna's DDoS-attacker i samband med de ryska dumavalen 2011, med dessa ord: "..attacken..har ..  beretts med stor känslighet och sak-kunnighet". 
Vad hade skett ?
(Citat från samma, tidigare länkade artikel:) "På dagen för parlaments-valet den 4:e december utsattes flera stora, ryska informations-resurser för hacker-attacker. 'Eko Moskva', 'Kommersant', 'Sion.ru', 'Bolsjoj Gorod', tidningen 'New York Times' slutade att fungera, och  även övervaknings-organisationen 'Golos' sajt  och dess främsta internet -projekt 'Karta över valöverträdelser' ".

"Golos" fick, vad jag vet, sedermera lägga ned både sin sajt och hela sin verksamhet i Ryssland. De föll för lagen om "utländska agenter"


Ryska hackers utgör tydligen ett väsentligt inslag i världsstyret, numera.


SvD, GP, Västerbotten-kuriren

Bloggat om detsamma - på engelska - på ryska

OBS! Tidigare poster i ämnet på denna blogg:   2011 12 04  "DDoS", 2012 02 07 "Intervju med rysk hackare ..", 2011 11 02 "Se upp med ryska statens 'sonderkommando' .." - se f.ö. taggen "sociala media"

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ortodoxa teologer förkastar "den ryska världens" teologi

 Hundratals ortodoxa teologer från många länder har undertecknat ett öppet brev, där de vänder sig mot vissa nationalistiskt-religiösa föreställningar som de menar vara drivkraften bakom Rysslands krig mot Ukraina. Här ett utdrag: “ Om hela världens fred, om Guds heliga församlingars välstånd, om allas förening, beder vi dig, Herre ” (ur den ortodoxa liturgin)   Den ryska invasionen av Ukraina den 24:eFebruari 2022 utgör ett historiskt hot mot den ortodoxa, kristna traditionen. Ännu mer hotfullt för ortodoxa troende är det att det högre prästerskapet inom den Ryskortodoxa kyrkan vägrar att erkänna detta för en invasion genom att göra vaga uttalanden om nödvändigheten av fred i ljuset av “händelserna” och “de militära aktionerna” i Ukraina. Samtidigt talar de om det ursprungligt broderliga förhållandet mellan ukrainare och ryssar, vilka utgör det “heliga Rus”, och anklagar det onda “Väst” för de militära aktionerna, och råder t.o.m. de religiösa samfunden att be på sådant vis att fientl

Kiev och Paris

  Igår skrev publikationen Unian om ett möte mellan borgmästarna i Paris och Kiev, i själva Kiev. Kiev’s borgmästare Vitalij Klytjko mötte Paris’ borgmästare Anne Hidalgo, som besökte den ukrainska huvudstaden. Kiev undertecknade tillsammans med Frankrikes huvudstad en överenskommelse om vänskap och samarbete. Klytjko skrev om detta på sin Facebook-sida . "Frihet, jämlikhet.." Jag är glad att kunna hälsa delegationens deltagare och uttrycka min tacksamhet till Paris’ borgmästare Anne Hidalgo för hennes mod att genomföra ett besök i Ukrainas huvudstad under krigstid. Kiev är tacksam till Paris’ borgmästare för all den humanitära hjälp som visats, i själva Frankrike -  ukrainare har nödgats bli invandrare där - och vi är också tacksamma för hjälp till Ukraina och vår huvudstad”, sa Vitalij Klytjko under mötet. Kiev’s borgmästare påminde om att Paris’ stadshus den 22 Mars hade enhälligt röstat för att tillställa staden Kiev status som hedersmedborgare. Genom denna utmärkelse, s