Fortsätt till huvudinnehåll

Sista posten på "Sub Umbra arkiv" (mest för formens skull)

Det inlägg du ville läsa finns förmodligen strax nedanför, eller någonstans nedanför

Ukrainsk ex-minister reagerar på Trump-uttalanden: "Utmaning av den fria världens värderingar !"

Rykten har gått om att den tidigare ukrainske premiär-ministern, Arsenij Jatsenjuk, som avgick i April, skulle ha försvunnit. Men har han än försvunnit så sitter han  iallafall - tydligen - någonstans och skriver på Facebook

Jatsenjuk - avgången premiärminister som
 talar för den fria världen..
Det här blev hans svar på den republikanske, amerikanske president-kandidatens, Donald Trump's, syn på Ukraina när det gäller Rysslands och Putins inblandning:

//Trump hade sagt om Putin, när han blev intervjuad av ABC: "He's not going into Ukraine, OK, just so you understand. He's not going to go into Ukraine, all right? You can mark it down. You can put it down. You can take it anywhere you want"  ( = Han går inte in i Ukraina, OK, bara så du förstår. Han kommer inte att bege sig till Ukrina, all right ? Du kan anteckna det. Du kan skriva upp det. Du kan ta det vart du vill). 

Och han hade även påstått att majoriteten av de som bor på Krim hade valt att tillhöra Ryssland. //(Ukrainskaja Pravda:) "Den amerikanske president-kandidaten från det republikanska partiet, Donald Trump, har genom sina uttalanden om Krim och om Putin kastat fram en utmaning mot den fria världens värderingar, mot civilisationens ordning och den internationella rätten . Detta sade Ukraina's f.d. premiärminister, ledaren för 'Nationella fronten', Arsenij Jarsenjuk, den 31 Juli.

' Donald Trump's ord om Krim och om Putin har gått utöver ramarna för en inrikes, politisk kampanj...det är svårt att beteckna det som okunnighet. Det är att hamna bortom gränserna för etiska och civiliserade principer', sa han. Jatsenjuk tillade att USA utgör 'den fria världens ledare', och utan ledarskap 'kommer världen att brytas ner av folk som Putin, Le Pen, Assad, Kim Jon Un och tiotals andra diktatorer, demagoger och populister'. 'Det som Donald Trump idag har sagt om Krim, det kan i morgon handla om vilken annan del av världen som helst - i Europa, Asien, Amerika ... Jag är övertygad om att många representanter för det republikanska partiet tar avstånd från Trump's uttalanden, och inser hur farliga de är' - sa Jatsenjuk.
..

Trump har tidigare sagt, att han är redo att se över frågan om att erkänna Krim såsom en del av Ryssland, och även frågan om att lyfta bort sanktionerna , ifall han blir vald till amerikansk president..."

MetroSR 
Pravda

Bloggat: 1

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ortodoxa teologer förkastar "den ryska världens" teologi

 Hundratals ortodoxa teologer från många länder har undertecknat ett öppet brev, där de vänder sig mot vissa nationalistiskt-religiösa föreställningar som de menar vara drivkraften bakom Rysslands krig mot Ukraina. Här ett utdrag: “ Om hela världens fred, om Guds heliga församlingars välstånd, om allas förening, beder vi dig, Herre ” (ur den ortodoxa liturgin)   Den ryska invasionen av Ukraina den 24:eFebruari 2022 utgör ett historiskt hot mot den ortodoxa, kristna traditionen. Ännu mer hotfullt för ortodoxa troende är det att det högre prästerskapet inom den Ryskortodoxa kyrkan vägrar att erkänna detta för en invasion genom att göra vaga uttalanden om nödvändigheten av fred i ljuset av “händelserna” och “de militära aktionerna” i Ukraina. Samtidigt talar de om det ursprungligt broderliga förhållandet mellan ukrainare och ryssar, vilka utgör det “heliga Rus”, och anklagar det onda “Väst” för de militära aktionerna, och råder t.o.m. de religiösa samfunden att be på sådant vis att fientl

Kiev och Paris

  Igår skrev publikationen Unian om ett möte mellan borgmästarna i Paris och Kiev, i själva Kiev. Kiev’s borgmästare Vitalij Klytjko mötte Paris’ borgmästare Anne Hidalgo, som besökte den ukrainska huvudstaden. Kiev undertecknade tillsammans med Frankrikes huvudstad en överenskommelse om vänskap och samarbete. Klytjko skrev om detta på sin Facebook-sida . "Frihet, jämlikhet.." Jag är glad att kunna hälsa delegationens deltagare och uttrycka min tacksamhet till Paris’ borgmästare Anne Hidalgo för hennes mod att genomföra ett besök i Ukrainas huvudstad under krigstid. Kiev är tacksam till Paris’ borgmästare för all den humanitära hjälp som visats, i själva Frankrike -  ukrainare har nödgats bli invandrare där - och vi är också tacksamma för hjälp till Ukraina och vår huvudstad”, sa Vitalij Klytjko under mötet. Kiev’s borgmästare påminde om att Paris’ stadshus den 22 Mars hade enhälligt röstat för att tillställa staden Kiev status som hedersmedborgare. Genom denna utmärkelse, s