Fortsätt till huvudinnehåll

Sista posten på "Sub Umbra arkiv" (mest för formens skull)

Det inlägg du ville läsa finns förmodligen strax nedanför, eller någonstans nedanför

Obama - en djävulens tjänare?

Innan den amerikanske presidenten begav sig till sin far's -  Obama senior's - hemland Kenya, blev han tillskriven med ett öppet brev av 700 evangeliska pastorer i Kenya , som bad honom att inte komma till Kenya och föra sin "gay-agenda" på tal. En av initiativtagarna till det öppna brevet heter Mark Kariuki , som leder en allians som omfattar 38 000 församlingar och sammanlagt 10 000 000 kenyanska kristna. Men Obama verkar inte vilja efterkomma det rådet. Strax innan avfärden till Afrika, där han ämnar besöka både Kenya och Etiopien, "..uttalade han sitt starka stöd för homosexuellas rättigheter i Afrika".


Se (engelskspråkigt material)  - här - och - här - och - här

Kariuki motiverade sig så:"Vi vill inte att Obama ska komma och tala om homosexualitet i Kenya, eller försöka få oss att acceptera sådant som är emot vår tro och vår kultur". Han välkomnar presidentens besök, men säger att han bör lämna "gay-pratet" kvar i Amerika.

Detta reflekterar en hel del diskussion som inte minst återkommer på webben. I kommentatorsfältet till en av de ovan länkade artiklarna kan man läsa följande kärva omdömen om den amerikanske presidenten:

  "....Shalom till de trogna bröderna och systrarna i Kristus Jesus  i Kenya. Den Helige Ande verkar i er med hela den Allsmäktige Gudens vapenrustning. Inget i detta universum kan komma vid er , inräknat satans egen advokat genom hans tjänare Barak Obama. Om han kommer till Kenya med satans egna ord så tillrättavisa honom, och gör det med skärpa. Tala om för honom att han kan ta sitt onda budskap och släppa ned det i helvetets hålor, för JESUS ÄR HERRE Shalom !"

"...Förlåt oss i USA som röstade på denne president. Vårt folk blev förfört genom hans förmåga att föra ordet, på samma vis som Tysklands folk blev förfört av Hitler. Hans hjärta tycks ha blivit förråat genom årtionden av synd och högmod. Hans öron har blivit döva för barns gråt och deras gråt som blir halshuggna och brutalt mördade av ISIS. Av hans frukt ser vi bevis på att han inte kan skilja rätt från fel, och att han tjänar mörkrets furste. Må Gud förbarma sig över oss ! Må ni och er nation vara välsignade".

Homosexualitet är illegalt i Kenya och i 36 andra afrikanska nationer. Obama är inne på andra dagen av sin Afrika-resa, och ska vara där i ytterligare två dagar. 

- - 
DN, Metro, Yle, SR, Kt, Läs även andra bloggares åsikter om ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ortodoxa teologer förkastar "den ryska världens" teologi

 Hundratals ortodoxa teologer från många länder har undertecknat ett öppet brev, där de vänder sig mot vissa nationalistiskt-religiösa föreställningar som de menar vara drivkraften bakom Rysslands krig mot Ukraina. Här ett utdrag: “ Om hela världens fred, om Guds heliga församlingars välstånd, om allas förening, beder vi dig, Herre ” (ur den ortodoxa liturgin)   Den ryska invasionen av Ukraina den 24:eFebruari 2022 utgör ett historiskt hot mot den ortodoxa, kristna traditionen. Ännu mer hotfullt för ortodoxa troende är det att det högre prästerskapet inom den Ryskortodoxa kyrkan vägrar att erkänna detta för en invasion genom att göra vaga uttalanden om nödvändigheten av fred i ljuset av “händelserna” och “de militära aktionerna” i Ukraina. Samtidigt talar de om det ursprungligt broderliga förhållandet mellan ukrainare och ryssar, vilka utgör det “heliga Rus”, och anklagar det onda “Väst” för de militära aktionerna, och råder t.o.m. de religiösa samfunden att be på sådant vis att fientl

Kiev och Paris

  Igår skrev publikationen Unian om ett möte mellan borgmästarna i Paris och Kiev, i själva Kiev. Kiev’s borgmästare Vitalij Klytjko mötte Paris’ borgmästare Anne Hidalgo, som besökte den ukrainska huvudstaden. Kiev undertecknade tillsammans med Frankrikes huvudstad en överenskommelse om vänskap och samarbete. Klytjko skrev om detta på sin Facebook-sida . "Frihet, jämlikhet.." Jag är glad att kunna hälsa delegationens deltagare och uttrycka min tacksamhet till Paris’ borgmästare Anne Hidalgo för hennes mod att genomföra ett besök i Ukrainas huvudstad under krigstid. Kiev är tacksam till Paris’ borgmästare för all den humanitära hjälp som visats, i själva Frankrike -  ukrainare har nödgats bli invandrare där - och vi är också tacksamma för hjälp till Ukraina och vår huvudstad”, sa Vitalij Klytjko under mötet. Kiev’s borgmästare påminde om att Paris’ stadshus den 22 Mars hade enhälligt röstat för att tillställa staden Kiev status som hedersmedborgare. Genom denna utmärkelse, s