Fortsätt till huvudinnehåll

Sista posten på "Sub Umbra arkiv" (mest för formens skull)

Det inlägg du ville läsa finns förmodligen strax nedanför, eller någonstans nedanför

Obama - en djävulens tjänare?

Innan den amerikanske presidenten begav sig till sin far's -  Obama senior's - hemland Kenya, blev han tillskriven med ett öppet brev av 700 evangeliska pastorer i Kenya , som bad honom att inte komma till Kenya och föra sin "gay-agenda" på tal. En av initiativtagarna till det öppna brevet heter Mark Kariuki , som leder en allians som omfattar 38 000 församlingar och sammanlagt 10 000 000 kenyanska kristna. Men Obama verkar inte vilja efterkomma det rådet. Strax innan avfärden till Afrika, där han ämnar besöka både Kenya och Etiopien, "..uttalade han sitt starka stöd för homosexuellas rättigheter i Afrika".


Se (engelskspråkigt material)  - här - och - här - och - här

Kariuki motiverade sig så:"Vi vill inte att Obama ska komma och tala om homosexualitet i Kenya, eller försöka få oss att acceptera sådant som är emot vår tro och vår kultur". Han välkomnar presidentens besök, men säger att han bör lämna "gay-pratet" kvar i Amerika.

Detta reflekterar en hel del diskussion som inte minst återkommer på webben. I kommentatorsfältet till en av de ovan länkade artiklarna kan man läsa följande kärva omdömen om den amerikanske presidenten:

  "....Shalom till de trogna bröderna och systrarna i Kristus Jesus  i Kenya. Den Helige Ande verkar i er med hela den Allsmäktige Gudens vapenrustning. Inget i detta universum kan komma vid er , inräknat satans egen advokat genom hans tjänare Barak Obama. Om han kommer till Kenya med satans egna ord så tillrättavisa honom, och gör det med skärpa. Tala om för honom att han kan ta sitt onda budskap och släppa ned det i helvetets hålor, för JESUS ÄR HERRE Shalom !"

"...Förlåt oss i USA som röstade på denne president. Vårt folk blev förfört genom hans förmåga att föra ordet, på samma vis som Tysklands folk blev förfört av Hitler. Hans hjärta tycks ha blivit förråat genom årtionden av synd och högmod. Hans öron har blivit döva för barns gråt och deras gråt som blir halshuggna och brutalt mördade av ISIS. Av hans frukt ser vi bevis på att han inte kan skilja rätt från fel, och att han tjänar mörkrets furste. Må Gud förbarma sig över oss ! Må ni och er nation vara välsignade".

Homosexualitet är illegalt i Kenya och i 36 andra afrikanska nationer. Obama är inne på andra dagen av sin Afrika-resa, och ska vara där i ytterligare två dagar. 

- - 
DN, Metro, Yle, SR, Kt, Läs även andra bloggares åsikter om ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"Mariupol - hela Ukrainas smärta"

  Jag har varit där tre gånger. I Mariupol. Men det var runt tjugo år sedan. Jag har ljusa minnen från de besöken... - (Nedan - utdrag från en artikel i Unian från igår - 15/3 . I artikeln talas inte om ryssar, utan om rasjister . Det låter som en blandning av det amerikanska sättet att säga "Ryssland" på - "Rasja" -  och "rasist" ..  ) I Ryssland, som är besatt av att vinna , vill man ofta påminna om den fasansfulla fascismen för åttio år sedan. Men nu utförs analoga brott genom de för närvarande största förbrytarna i världen - rasjisterna. De ödelägger Mariupol i Ukraina och jämnar det med marken, efter att förut ha övat sig i Groznij och Aleppo.   Mariupol gav inte upp 2014 och det ger inte upp nu. Från första dagen av den storskaliga invasionen har putinterroristerna inte upphört att försöka erövra staden, som utgör en av nyckelorterna för landvägskorridoren till Krim. Men det faktum att de lokala invånarna inte mötte “befriarna” med blommor och triko

Kiev och Paris

  Igår skrev publikationen Unian om ett möte mellan borgmästarna i Paris och Kiev, i själva Kiev. Kiev’s borgmästare Vitalij Klytjko mötte Paris’ borgmästare Anne Hidalgo, som besökte den ukrainska huvudstaden. Kiev undertecknade tillsammans med Frankrikes huvudstad en överenskommelse om vänskap och samarbete. Klytjko skrev om detta på sin Facebook-sida . "Frihet, jämlikhet.." Jag är glad att kunna hälsa delegationens deltagare och uttrycka min tacksamhet till Paris’ borgmästare Anne Hidalgo för hennes mod att genomföra ett besök i Ukrainas huvudstad under krigstid. Kiev är tacksam till Paris’ borgmästare för all den humanitära hjälp som visats, i själva Frankrike -  ukrainare har nödgats bli invandrare där - och vi är också tacksamma för hjälp till Ukraina och vår huvudstad”, sa Vitalij Klytjko under mötet. Kiev’s borgmästare påminde om att Paris’ stadshus den 22 Mars hade enhälligt röstat för att tillställa staden Kiev status som hedersmedborgare. Genom denna utmärkelse, s