Fortsätt till huvudinnehåll

Sista posten på "Sub Umbra arkiv" (mest för formens skull)

Det inlägg du ville läsa finns förmodligen strax nedanför, eller någonstans nedanför

Kiev's borgmästare ber organisatörerna bakom lördagens "Pride" att ställa in paraden

Lenta.ru  m.fl. ryskspråkiga media skriver:  

  Klytjko bad gay-rörelsen att avstå ifrån att "marschera för jämlikhet" i Kiev.

   Kievs borgmästare Vitalij Klytjko uppmanade organisatörerna bakom gay-paraden "jämlikhetens marsch" som ska-skulle äga rum den 6:e Juni i den ukrainska huvudstaden, att avstå från att genomföra arrangemanget. Skrivelsen till LGBT - gruppen har lagts fram på stadshusets hemsida. 

Vitalij Klichko - Kiev's borgmästare , f.d. proffsboxare

Enligt Klytjko "finns det i Kiev inte några som helst pekpinnar", men gay-paraden har även under fredliga tider "väckt många diskussioner och har inte kunnat genomföras utan slagsmål och motsättningar".

  "Idag, när kriget fortsätter i östra Ukraina, så är det inte läge att genomföra massmöten som därtill inte är entydigt accepterade i samhället. Idag har vi en fiende - den militära aggressionen i öst. Därför uppmanar jag var och en att inte spela fienden i händerna, att inte upptända fientligheter och inte skapa ännu en motsättning i huvudstadens centrum …  Idag gäller det framför allt att bevara säkerheten i huvudstaden", underströk han.Samtidigt vände sig Klytjko till de politiska krafterna, efter att ha uppmanat dem att "inte åstadkomma någon tvivelaktig PR eller några spekulationer omkring ämnet 'minoriteters rättigheter'", utan förhålla sig tolerant till människor med icke traditionella åsikter och övertygelser. 

 Enligt vad UNIAN meddelar, hade representanter för det i Ryssland förbjudna "Högra sektorn", den 2:a Juni vänt sig till borgmästaren med en begäran att gay-paraden i Kiev förbjuds.

  "Herr Klytjko, idag i en för nationen ytterst svår tid, är det många militärer som rör sig i Kiev som är motståndare till den nämnda antikristna rörelsen , och som kanske inte accepterar LGBT - paraden. För att undvika konfrontation, konflikt-situationer och otrevligheter av olika slag, så ber vi dig att vända dig till en domstol med en begäran att på förhand förbjuda detta arrangemang" - sägs det i "Högra sektorns" skrivelse. 

En dag tidigare , hade, enligt Gordon.ua, kämpar i den 13:e frivilliga ukrainska bataljonens grupp ("Högra sektorns" sympatisörer), vilken är förlagd till Kiev, sagt, att de tillsammans med andra nationalister ämnar göra allt som berodde på dem, "för att detta liderliga uppträdande inte ska få utrymme i Kiev".

  Mot planerna att genomföra en "jämlikhetens marsch", har man reagerat även inom Generalstabens väpnade trupper i landet. En företrädare för den militära myndigheten, Vladislav Selesnjev, underströk, att det under arrangemanget kan dyka upp representanter för polisen och kräva att LGBT - aktivisterna respekterar militärens krav på utrymme, meddelar UNN.

  Däremot så har representanter för människorätts-organisationen Amnesty International uppmanat myndigheterna i Kiev att ombesörja säkerheten för deltagarna i marschen, efter att ha gjort anmärkningar om, att det att arrangemanget ställdes in förra året har uppfattas ytterst negativt. Enligt vad "Interfax" meddelar har människorätts-aktivisterna själva för avsikt att deltaga och att gå tillsammans med  LGBT-gruppen. 

  Förra året så ställdes gay-paraden i Kiev in en dag innan den hade planerats att hållas, den 5:e Juli. Klytjko sa också då, att "genomföra underhållnings-arrangemang inte stämmer med den situation som har utvecklats i östra delarna av landet" 

-

Kiev's borgmästare har tydligen en helt annan uppfattning än den svenske DN- skribenten Fredrik Strage - denne gay-Ahitofel ! -  som i höstas, efter Ubåts-incidenten, framförde den åsikten, att det just är den öppna, militanta "pride"-homosexualiteten som håller Putin på avstånd.Aftonbladet, Huvudstadbladet, Nyheter24 , Kt 
Mynewsdesk

Tidigare på denna blogg om "Kiev's borgmästare"Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ortodoxa teologer förkastar "den ryska världens" teologi

 Hundratals ortodoxa teologer från många länder har undertecknat ett öppet brev, där de vänder sig mot vissa nationalistiskt-religiösa föreställningar som de menar vara drivkraften bakom Rysslands krig mot Ukraina. Här ett utdrag: “ Om hela världens fred, om Guds heliga församlingars välstånd, om allas förening, beder vi dig, Herre ” (ur den ortodoxa liturgin)   Den ryska invasionen av Ukraina den 24:eFebruari 2022 utgör ett historiskt hot mot den ortodoxa, kristna traditionen. Ännu mer hotfullt för ortodoxa troende är det att det högre prästerskapet inom den Ryskortodoxa kyrkan vägrar att erkänna detta för en invasion genom att göra vaga uttalanden om nödvändigheten av fred i ljuset av “händelserna” och “de militära aktionerna” i Ukraina. Samtidigt talar de om det ursprungligt broderliga förhållandet mellan ukrainare och ryssar, vilka utgör det “heliga Rus”, och anklagar det onda “Väst” för de militära aktionerna, och råder t.o.m. de religiösa samfunden att be på sådant vis att fientl

Kiev och Paris

  Igår skrev publikationen Unian om ett möte mellan borgmästarna i Paris och Kiev, i själva Kiev. Kiev’s borgmästare Vitalij Klytjko mötte Paris’ borgmästare Anne Hidalgo, som besökte den ukrainska huvudstaden. Kiev undertecknade tillsammans med Frankrikes huvudstad en överenskommelse om vänskap och samarbete. Klytjko skrev om detta på sin Facebook-sida . "Frihet, jämlikhet.." Jag är glad att kunna hälsa delegationens deltagare och uttrycka min tacksamhet till Paris’ borgmästare Anne Hidalgo för hennes mod att genomföra ett besök i Ukrainas huvudstad under krigstid. Kiev är tacksam till Paris’ borgmästare för all den humanitära hjälp som visats, i själva Frankrike -  ukrainare har nödgats bli invandrare där - och vi är också tacksamma för hjälp till Ukraina och vår huvudstad”, sa Vitalij Klytjko under mötet. Kiev’s borgmästare påminde om att Paris’ stadshus den 22 Mars hade enhälligt röstat för att tillställa staden Kiev status som hedersmedborgare. Genom denna utmärkelse, s