Fortsätt till huvudinnehåll

Sista posten på "Sub Umbra arkiv" (mest för formens skull)

Det inlägg du ville läsa finns förmodligen strax nedanför, eller någonstans nedanför

Obekvämt i Rom?

Blev det obekvämt i Rom för Frankrikes premiär-minister, Manuel Valls, dit han begav sig i helgen i samband med att de båda påvarna helgonförklarades ?
Han skulle eventuellt få möta en hel del konservativa, franska katoliker, som för ett år sedan deltog i mass-protesterna mot den franska lagändring som innebar, att homosexuella par trots allt fick legislativa förutsättningar att gifta sig och skaffa barn.

Manuel Valls

  Nej, han verkade snarare lättad att få komma bort från alla möjliga diskussioner (se även  SvT, DI ) på hemmaplan, för att tillbringa helgen i Rom, enligt Le Figaro.
Men visst var det några "manifestanter" som hörde av sig:

   "..under lördagkvällen, då han promenerade i de romkvarter där man brukar stöta på  fransmän,  bemöttes Manuel Valls mestadels vänligt. Bara vid ett tillfälle var det ett par ungdomar som kastade ur sig: 'Det är ingen som vill ha din lag !' Det var just ett slagord som lagens motståndarna hade använt förra året. ' Jag vill inte polemisera en dag som denna', svarade Valls. Ungdomarna skrattade." 


SvDAftonbladet, Dagen, Världen Idag, Kyrkans tidning

Läs även andra bloggares åsikter om

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"Mariupol - hela Ukrainas smärta"

  Jag har varit där tre gånger. I Mariupol. Men det var runt tjugo år sedan. Jag har ljusa minnen från de besöken... - (Nedan - utdrag från en artikel i Unian från igår - 15/3 . I artikeln talas inte om ryssar, utan om rasjister . Det låter som en blandning av det amerikanska sättet att säga "Ryssland" på - "Rasja" -  och "rasist" ..  ) I Ryssland, som är besatt av att vinna , vill man ofta påminna om den fasansfulla fascismen för åttio år sedan. Men nu utförs analoga brott genom de för närvarande största förbrytarna i världen - rasjisterna. De ödelägger Mariupol i Ukraina och jämnar det med marken, efter att förut ha övat sig i Groznij och Aleppo.   Mariupol gav inte upp 2014 och det ger inte upp nu. Från första dagen av den storskaliga invasionen har putinterroristerna inte upphört att försöka erövra staden, som utgör en av nyckelorterna för landvägskorridoren till Krim. Men det faktum att de lokala invånarna inte mötte “befriarna” med blommor och triko

Kiev och Paris

  Igår skrev publikationen Unian om ett möte mellan borgmästarna i Paris och Kiev, i själva Kiev. Kiev’s borgmästare Vitalij Klytjko mötte Paris’ borgmästare Anne Hidalgo, som besökte den ukrainska huvudstaden. Kiev undertecknade tillsammans med Frankrikes huvudstad en överenskommelse om vänskap och samarbete. Klytjko skrev om detta på sin Facebook-sida . "Frihet, jämlikhet.." Jag är glad att kunna hälsa delegationens deltagare och uttrycka min tacksamhet till Paris’ borgmästare Anne Hidalgo för hennes mod att genomföra ett besök i Ukrainas huvudstad under krigstid. Kiev är tacksam till Paris’ borgmästare för all den humanitära hjälp som visats, i själva Frankrike -  ukrainare har nödgats bli invandrare där - och vi är också tacksamma för hjälp till Ukraina och vår huvudstad”, sa Vitalij Klytjko under mötet. Kiev’s borgmästare påminde om att Paris’ stadshus den 22 Mars hade enhälligt röstat för att tillställa staden Kiev status som hedersmedborgare. Genom denna utmärkelse, s