Fortsätt till huvudinnehåll

Sista posten på "Sub Umbra arkiv" (mest för formens skull)

Det inlägg du ville läsa finns förmodligen strax nedanför, eller någonstans nedanför

God Jul i Ortodoxien - "Pussy Riot" på fri fot !

Idag har den amnesti som bestämts i samband med 20-årsdagen av Ryska Federationens konstitution också kommit att vederfaras Nadezchda Tolokonnikova och Maria Aljochina.
Tolokonnikova t v - Aljochina t h
news.mail.ru informerar i korthet:  "I Augusti förra året ansåg Chamovnicheskij-domstolen i Moskva de tre medlemmarna i 'Pussy Riot' - Nadezchda Tolokonnikova, Maria Aljochina och Jekaterina Samutsevich - skyldiga till förargelseväckande betéende med motivet att väcka religiöst hat och d:o fientligheter genom den skandalösa 'punkbönen' i Kristus Frälsarens katedral. Var och en av dem dömdes till två års frihetsberövande i straffkolonier med allmän regim. Den 10:e Oktober 2012 ändrade en domstol i Moskva - 'Mosgorsud' - domen för Samutsevich, och hon fick istället villkorligt . De båda andras domar ändrades inte. Deras straffperiod skulle ha varat till Mars månad 2014.  

   Maria Aljochina satt av större delen av straffet i en straffkoloni för kvinnor i Bereznik i Perm-regionen, där hon ansökte om förkortad strafftid. Men hon fick avslag. I början av Augusti överfördes hon till kvinnolägret nr. 2 i Avtozavod-regionen i Nizchnij Novgorod. 

  Nadezchda Tolokonnikova satt av sin tid i läger nr. 14 med allmän regim - UFSIN -  i Mordvinien. Den 23 September uttalade sig Tolokonnikova om att läger-ledningen hade hotat att döda henne, och hon inledde en hungerstrejk. I sitt klagomål redogjorde hon för outhärdliga , psykiska förhållanden i samband med deras boende och i samband med sömnads-avdelningen, där de dömda kvinnorna arbetade. Då hon fruktade för sitt liv bad hon FSIN (= Federala Verket för Avtjänande av Straff) att undersöka möjligheten att bli förflyttad till ett annat läger. I samband med det överfördes Tolokonnikova till ett läger i Krasnojarsk. " 


SvD, SR, Aftonbladet, Expressen, DN, Metro
      Läs även andra bloggares åsikter om ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"Mariupol - hela Ukrainas smärta"

  Jag har varit där tre gånger. I Mariupol. Men det var runt tjugo år sedan. Jag har ljusa minnen från de besöken... - (Nedan - utdrag från en artikel i Unian från igår - 15/3 . I artikeln talas inte om ryssar, utan om rasjister . Det låter som en blandning av det amerikanska sättet att säga "Ryssland" på - "Rasja" -  och "rasist" ..  ) I Ryssland, som är besatt av att vinna , vill man ofta påminna om den fasansfulla fascismen för åttio år sedan. Men nu utförs analoga brott genom de för närvarande största förbrytarna i världen - rasjisterna. De ödelägger Mariupol i Ukraina och jämnar det med marken, efter att förut ha övat sig i Groznij och Aleppo.   Mariupol gav inte upp 2014 och det ger inte upp nu. Från första dagen av den storskaliga invasionen har putinterroristerna inte upphört att försöka erövra staden, som utgör en av nyckelorterna för landvägskorridoren till Krim. Men det faktum att de lokala invånarna inte mötte “befriarna” med blommor och triko

Kiev och Paris

  Igår skrev publikationen Unian om ett möte mellan borgmästarna i Paris och Kiev, i själva Kiev. Kiev’s borgmästare Vitalij Klytjko mötte Paris’ borgmästare Anne Hidalgo, som besökte den ukrainska huvudstaden. Kiev undertecknade tillsammans med Frankrikes huvudstad en överenskommelse om vänskap och samarbete. Klytjko skrev om detta på sin Facebook-sida . "Frihet, jämlikhet.." Jag är glad att kunna hälsa delegationens deltagare och uttrycka min tacksamhet till Paris’ borgmästare Anne Hidalgo för hennes mod att genomföra ett besök i Ukrainas huvudstad under krigstid. Kiev är tacksam till Paris’ borgmästare för all den humanitära hjälp som visats, i själva Frankrike -  ukrainare har nödgats bli invandrare där - och vi är också tacksamma för hjälp till Ukraina och vår huvudstad”, sa Vitalij Klytjko under mötet. Kiev’s borgmästare påminde om att Paris’ stadshus den 22 Mars hade enhälligt röstat för att tillställa staden Kiev status som hedersmedborgare. Genom denna utmärkelse, s