Fortsätt till huvudinnehåll

Sista posten på "Sub Umbra arkiv" (mest för formens skull)

Det inlägg du ville läsa finns förmodligen strax nedanför, eller någonstans nedanför

Putin och Zjirinovskij

Enligt ryska media höll Ryska Federationens president, Vladimir Putin, ett möte med LDPR-ledaren Vladimir Zjirinovskij, där han i ett samtal öga mot öga bad honom att inte på ett sådant vis försöka styrka sin väljarkår, att det ledde till förlust för fundamentala värden. Samtalet hölls inför kameror, och hur det tedde sig kan ses här.
Politikerna möttes i Novo-Ogarjevo, och behandlade flera frågor. 

  "Jag har en viktig sak att säga till dig. Du har en ihärdig väljarkår...därför menar jag att det är onödigt att vända sig till delar av din väljarkår, för att styrka din position till priset av fundamentala intressen för vårt land.", sa Putin när han reagerade mot nyligen framförda förslag av Zjirinovskij, om att införa födelse-kontroll i norra Kaukasus, i syfte att bekämpa terrorismen.

I ett TV-program den 24:e Oktober, föreslog Zjirinovskij att man skulle inhägna norra Kaukasus med taggtråd och begränsa barnafödandet genom att ålägga bötesstraff för tredje barnet.
-
  Hur togs Putins ord till Zjirinovskij emot av den ryska allmänheten? Zjirinovskij har härjat värre i tjugo års tid i ryska Duman och var han har kunnat. Ibland har Dumans talman slagit med klubban så att flisorna rykt. Men att landets president har tagit itu med honom tidigare på detta vis kan jag inte erinra mig.  
  På vilket vis "tog itu med" ?
-
  En kommentar på ryska webben:

  "Vova hötte med pekfingret åt Vova"   (Vova= Vladimir ) 
    SvDSvD, GP , Medievärlden, VK Läs även andra bloggares åsikter om ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ortodoxa teologer förkastar "den ryska världens" teologi

 Hundratals ortodoxa teologer från många länder har undertecknat ett öppet brev, där de vänder sig mot vissa nationalistiskt-religiösa föreställningar som de menar vara drivkraften bakom Rysslands krig mot Ukraina. Här ett utdrag: “ Om hela världens fred, om Guds heliga församlingars välstånd, om allas förening, beder vi dig, Herre ” (ur den ortodoxa liturgin)   Den ryska invasionen av Ukraina den 24:eFebruari 2022 utgör ett historiskt hot mot den ortodoxa, kristna traditionen. Ännu mer hotfullt för ortodoxa troende är det att det högre prästerskapet inom den Ryskortodoxa kyrkan vägrar att erkänna detta för en invasion genom att göra vaga uttalanden om nödvändigheten av fred i ljuset av “händelserna” och “de militära aktionerna” i Ukraina. Samtidigt talar de om det ursprungligt broderliga förhållandet mellan ukrainare och ryssar, vilka utgör det “heliga Rus”, och anklagar det onda “Väst” för de militära aktionerna, och råder t.o.m. de religiösa samfunden att be på sådant vis att fientl

Kiev och Paris

  Igår skrev publikationen Unian om ett möte mellan borgmästarna i Paris och Kiev, i själva Kiev. Kiev’s borgmästare Vitalij Klytjko mötte Paris’ borgmästare Anne Hidalgo, som besökte den ukrainska huvudstaden. Kiev undertecknade tillsammans med Frankrikes huvudstad en överenskommelse om vänskap och samarbete. Klytjko skrev om detta på sin Facebook-sida . "Frihet, jämlikhet.." Jag är glad att kunna hälsa delegationens deltagare och uttrycka min tacksamhet till Paris’ borgmästare Anne Hidalgo för hennes mod att genomföra ett besök i Ukrainas huvudstad under krigstid. Kiev är tacksam till Paris’ borgmästare för all den humanitära hjälp som visats, i själva Frankrike -  ukrainare har nödgats bli invandrare där - och vi är också tacksamma för hjälp till Ukraina och vår huvudstad”, sa Vitalij Klytjko under mötet. Kiev’s borgmästare påminde om att Paris’ stadshus den 22 Mars hade enhälligt röstat för att tillställa staden Kiev status som hedersmedborgare. Genom denna utmärkelse, s