Fortsätt till huvudinnehåll

Sista posten på "Sub Umbra arkiv" (mest för formens skull)

Det inlägg du ville läsa finns förmodligen strax nedanför, eller någonstans nedanför

Också ryska media rapporterar om oroligheter i "Хюсбю"

Хюсбю - det är Husby på ryska.
 "Lenta.ru" publicerade unde onsdagen uppgifter om att "de oroligheter som har pågått sedan kvällen den 19 maj i norra Stockholm har spridit sig till stadens södra och västra områden", och åberopar därvid "The Local" 


   Men det hjälper inte. man blir inte klokare för det.

DN, SvD, SR

En iakttagelse: i en ledare i SvD i förrgår undrade skribenten:"Nog är det förbryllande att 40 ungdomar i Husby börjar vandalisera sina egna kvarter. Det går ju knappast ut över någon annan än dem själva. "

 Det stämmer med vad Rikard från Husby säger, som blev intervjuad i SR tidigt i går morse:
"- Dels är det ett fåtal som bor i området. Men jag är ganska övertygad om att merparten kommer från andra delar av Stockholmsområdet. Jag känner inte igen dem. Det är helt främmande ansikten, som man inte kan se i området annars. Jag vet inte om de är sådana där "kravallturister" , eller vad man ska kalla dem för..
- Men vad beror det på, då?
- Det är ju en frustration. Det är det. Men sedan är det det att när det sätts igång.. det ena leder till det andra. Se'n rullar det bara på. Och se'n finns det alldeles för litet vuxna personer ute i området. Och när det är väldigt små barn, 12 - 13 - 14 ådringar som är ute sent på kvällen.. de ska vara hemma på kvällen."
-
  Om det finns sådana "kravallturister", som han påstår, då kanske några media kan göra gemensam sak och publicera namn och bild på dem, ifall de går att identifiera.

  Just nu , kvart över ett natten mot torsdag , ser jag på webnyheterna att det är "bränder i Rågsved, Norsborg och Salem"...

  SR, SvDLäs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kiev och Paris

  Igår skrev publikationen Unian om ett möte mellan borgmästarna i Paris och Kiev, i själva Kiev. Kiev’s borgmästare Vitalij Klytjko mötte Paris’ borgmästare Anne Hidalgo, som besökte den ukrainska huvudstaden. Kiev undertecknade tillsammans med Frankrikes huvudstad en överenskommelse om vänskap och samarbete. Klytjko skrev om detta på sin Facebook-sida . "Frihet, jämlikhet.." Jag är glad att kunna hälsa delegationens deltagare och uttrycka min tacksamhet till Paris’ borgmästare Anne Hidalgo för hennes mod att genomföra ett besök i Ukrainas huvudstad under krigstid. Kiev är tacksam till Paris’ borgmästare för all den humanitära hjälp som visats, i själva Frankrike -  ukrainare har nödgats bli invandrare där - och vi är också tacksamma för hjälp till Ukraina och vår huvudstad”, sa Vitalij Klytjko under mötet. Kiev’s borgmästare påminde om att Paris’ stadshus den 22 Mars hade enhälligt röstat för att tillställa staden Kiev status som hedersmedborgare. Genom denna utmärkelse, s

Ortodoxa teologer förkastar "den ryska världens" teologi

 Hundratals ortodoxa teologer från många länder har undertecknat ett öppet brev, där de vänder sig mot vissa nationalistiskt-religiösa föreställningar som de menar vara drivkraften bakom Rysslands krig mot Ukraina. Här ett utdrag: “ Om hela världens fred, om Guds heliga församlingars välstånd, om allas förening, beder vi dig, Herre ” (ur den ortodoxa liturgin)   Den ryska invasionen av Ukraina den 24:eFebruari 2022 utgör ett historiskt hot mot den ortodoxa, kristna traditionen. Ännu mer hotfullt för ortodoxa troende är det att det högre prästerskapet inom den Ryskortodoxa kyrkan vägrar att erkänna detta för en invasion genom att göra vaga uttalanden om nödvändigheten av fred i ljuset av “händelserna” och “de militära aktionerna” i Ukraina. Samtidigt talar de om det ursprungligt broderliga förhållandet mellan ukrainare och ryssar, vilka utgör det “heliga Rus”, och anklagar det onda “Väst” för de militära aktionerna, och råder t.o.m. de religiösa samfunden att be på sådant vis att fientl