Fortsätt till huvudinnehåll

Sista posten på "Sub Umbra arkiv" (mest för formens skull)

Det inlägg du ville läsa finns förmodligen strax nedanför, eller någonstans nedanför

"Ett svenskt scenario" ..

Den ryske experten som kommenterade meteoriten i Tjeljabinsk för "Izvestija" hade inte helt fel. Det föll trots allt vissa fragment i trakterna. 
    Han hade tidigare sagt att all ödeläggelse var endast ett resultat av tryckvågen.  

Tjeljabinsk - som även Ulf Ekman twittrade om
  Vad ska man säga om de "ryska experter" som diskuterar Livets Ord på ryska webben? 
    
     I samband med händelserna runt Leonid Padun i Donetsk dras liknande saker fram, som har skett där - denna gång i Ryssland. Det är iallafall vad  b,d och c menar, tre personer som är överens om huvudsakerna i Tjeljabinsk -          men här gäller det Livets Ord !

(nedan - taget från debattforumet Invictory )
  b    2013 02 14

    För ungefär en vecka sedan skrev ,på min begäran, en bekant pastor från RosChVE (en officiellt registrerad pingströrelse i Ryssland) om hur den norske pastorn (Mats Ola Ishoel) avsatte föreståndaren för en församling i Tjeljabinsk. Här följer ett utdrag från hans brev.

“Nikolaj Bajdimirov var en bra pastor. De hade sin byggnad och ett annat hus som rehab – center. Bajdimirov var respekterad i staden. Från 2006 kom Mats Ola och någon annan från svenskarna allt oftare dit till honom och hans församling. Sedan började O Popov att komma. Och vad vi alla hörde, det var att 2007 kom Mats Ola, Kristian Åkerhjelm och Popov, och att de var där en vecka. I slutet av veckan hade de ett församlingsmöte och de kom inte särskilt mycket folk, men de som tilhörde rehab-et kom dit. På det församlingsmötet sa Kristian Åkerhjelm att det hade kommit några brev till dem I Sverige, och även till Mats Ola, som handlade om att Nikolaj Bajdimirov missbrukade finansiella medel, att han visserligen fick en hög lön men handskades slarvigt med församlingens offrade medel.

    Men jag är övertygad om att allt var i sin ordning med honom. När jag blev pastor hade Nikolaj redan en stor församling, och folk älskade honom – han är en stark och hederlig pastor och om det inte var för folket från rehab-et, då hade ingen röstat för att han skulle avgå. Kristian Åkerhjelm läste då också upp ett brev från Ulf Ekman och Karl Gustaf Severin, där det tydligt anspelades på att Nikolaj Bajdimirov inte hade rent mjöl I påsen utan stal av församlingens pengar.

Efter att dessa brev hade lästs upp började de som hörde till rehab-et att föra oväsen, att skrika att de inte ville ha Nikolaj som pastor, men att de ville ha Mats Ola. Och Nikolaj fick inte ordet, men det var nära att det utbröt slagsmål. Nikolaj ville komma upp på plattformen, för att förklara för folk att han hade blivit förtalad och att han inte hade tagit församlingens pengar. Men en grupp unga som leddes av föreståndaren för rehab-et tog fatt på honom och släpade honom ut ur salen framför ögonen på vettskrämda församlingsmedlemmar, för att han inte skulle hindra dem att genomföra församlingsmötet. Varken Mats Ola eller Kristian Åkerhjelm eller Popov hejdade ungdomarna, men de tittade bara på hur de släpade Nikolaj mot entrén. När Nikolaj inte längre var kvar så genomförde Mats Ola en omröstning, och sa, att han själv skulle bli förste pastor enligt Ulf Ekmans uppdrag, men att Popov skulle ta sig an församlingen som en av pastorerna och göra flygresor till Tjeljabinsk från Moskva. Då röstade man för Popov.

Nikolaj kan inte komma ihåg hur han fick veta att under den veckan, när de som blivit utskickade hade kommit, hans kassör tog ur församlingens kassaskåp alla handlingar angående lokalen, församlingens stadgar och ytterligare viktiga dokument och överlämnat dem åt Mats Ola. Nikolaj gick t.o.m. till domstol men förlorade alla rättegångar. Därför den som har dokumenten har också församlingen och byggnaden. Församlingens folk är övergivet. Från Moskva kommer de inte ofta. Det är mycket färre nu än det var förut. Det är allt som jag vet."
 -

 2013 02 15 
     Härovan har jag citerat ur ett brev från en pastor från en stad som ligger nära Tjeljabinsk. I Tjeljabinsk avsatte Mats Ola Ishoel föreståndaren Nikolaj Bajdimirov på grund av några brev , som någon påstods ha skickat till Sverige, men dessa brev visade de aldrig för någon. Under församlingsmötet använde de från rehab-et ansenligt våld för att släpa ut Bajdimirov ur salen mot hans vilja, det med Mats Ola's tigande samtycke. Vid samma församlingsmöte tillsatte Mats Ola Popov, som inte direkt ägnar sig åt församlingen, eftersom han fysiskt bor och tjänar i församlingen i Moskva, och bara ibland reser till Tjeljabinsk. Popov leder församlingen över Skype, och han håller styrelsemöten över Skype. Församlingen befinner sig i ett förfallet tillstånd. Bajdimirov's avsked är känt av alla, det är fakta.Om ni gillar detta eller ej, sådana saker utgör inte enstaka händelser.

- -

Käre c, jag vill på största allvar be dig att inte haka upp dig på T 's och M's provokationer. Svara inte på varenda dumhet som varenda troll kommer med! Låt oss fortsätta behandla detta ämne på ett korrekt vis. Du skrev tidigare att du har att göra med rättsväsendet. Min fråga till dig: Kommentera gärna situationen I Tjeljabinsk!
  Nikolaj Bajdimirov gick till domstolen och försökte på rättslig väg få tillbaka pastoratet, församlingen och försökte även att återkräva de dokument som hade stulits ur byggnaden. Men tyvärr förlorade han i rätten. Varför? Hur ska församlingarnas pastorer I framtiden kunna skydda sig och sina församlingar mot sådana intrång, från sådana hårda tag från svenskarna och från Moskva's Livets Ord.Hur ska man rättsligt kunna försvara sig?

- - -
Nikolaj Bajdimirov - f.d. livetsord-pastor i Tjeljabinsk
d 2013 02 15 
Avsättandet av Bajdimirov i Tjeljabinsk, det är ett känt faktum i RosChVE. Mats Ola fällde inte några särskilda kommentarer. Han sa bara i ett möte med min pastor, att de ifrån rehab-et var emot Bajdimirov och för Popov. Och vad det var för brev, och vem som skrev det till vem och var de finns – dessa frågor svarade de inte på, utan sa, att det var Livets Ord's interna angelägenhet. Den egentlige pastorn togs bort och saken tystades ner. Allt i Livets Ord's stil.

- - -
c   2013 02 15 
 /Citat b   “ Min fråga till dig: Kommentera gärna situationen i Tjeljabinsk. Nikolaj Bajdimirov gick till domstolen och försökte på rättslig väg få tillbaka pastoratet, församlingen och försökte att återkräva de dokument som hade stulits ur byggnaden. Men tyvärr förlorade han i rätten. Varför? “/

Eftersom han såg eländet och inte gömde sig... han ville inte själv erkänna att han har fördärvat tron för någon...när cancern har nått 4:e stadiet så gör inte läkarna något mer...det är tyvärr alldeles för många förvridna saker överallt ...och jurister är inte alltid starka, det är många som bara tar mutor för att alls göra något....i Donetsk har vi iallafall en stark och förståndigt formulerad stadga för församlingen, och vi tillåter inga sådana nederlag som i Tjeljabinsk – det är ett svenskt scenario – men ni och vi ska vinna!!! .. sedan ska vi bevisa hela det komplexa förhållandet!!!! … i Ryssland och i Ukraina och för hela världen!!!! ..håll i er!!!!

/Citat d  “Ersättandet/utbytandet av Bajdimirov i Tjeljabinsk, det är ett känt faktum iRosChVE. Mats Ola lät då inte höra några särskilda kommentarer, han sa bara i ett möte med min pastor, att de ifrån rehab-et var emot Bajdimirov och för Popov. Och vad var det för ett brev, vem skrev det till vem och var finns de – dessa frågor svarade de inte på, utan sa, att det var Livets Ord's interna angelägenhet. Den egentlige pastorn togs bort och saken tystades ner. Allt i Livets Ord's stil. “/

Ja, och vi kände till detta sedan länge...för vi är enligt Skriften inte okunniga om de sataniska avsikterna....det är viktigt att bevara alla brev och undertecknade dokument, att kopiera och förvara dem på olika platser!!!..det är en sådan tid....men vår Gud och Herren Jesus Kristus är med oss eftersom ingenting kan skilja oss från Guds kärlek!!!

/ Citat b “Hur ska församlingarnas pastorer i framtiden kunna skydda sig och sina församlingar mot sådana intrång, från sådana hårda tag från svenskarna och från Moskva's Livets Ord.Hur ska man rättsligt kunna försvara sig? “ /

Man kan inte ersätta handling med bön och inte heller bön med handling. Ödsla inte pengar på jurister. Det gäller att tänka djärvt. Den som uppmärksamt läser Bibeln – det är den bäste juristen. Det gäller att noga och genomtänkt registrera dess stadgar. Att i allt tro på Gud , också när det blir obegripligt och otäckt.

- - - - 
  Med Herren Jesus Kristus - mot Livets Ord! Det låter paradoxalt.  Bloggat: 1, 2 , 3


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ortodoxa teologer förkastar "den ryska världens" teologi

 Hundratals ortodoxa teologer från många länder har undertecknat ett öppet brev, där de vänder sig mot vissa nationalistiskt-religiösa föreställningar som de menar vara drivkraften bakom Rysslands krig mot Ukraina. Här ett utdrag: “ Om hela världens fred, om Guds heliga församlingars välstånd, om allas förening, beder vi dig, Herre ” (ur den ortodoxa liturgin)   Den ryska invasionen av Ukraina den 24:eFebruari 2022 utgör ett historiskt hot mot den ortodoxa, kristna traditionen. Ännu mer hotfullt för ortodoxa troende är det att det högre prästerskapet inom den Ryskortodoxa kyrkan vägrar att erkänna detta för en invasion genom att göra vaga uttalanden om nödvändigheten av fred i ljuset av “händelserna” och “de militära aktionerna” i Ukraina. Samtidigt talar de om det ursprungligt broderliga förhållandet mellan ukrainare och ryssar, vilka utgör det “heliga Rus”, och anklagar det onda “Väst” för de militära aktionerna, och råder t.o.m. de religiösa samfunden att be på sådant vis att fientl

Kiev och Paris

  Igår skrev publikationen Unian om ett möte mellan borgmästarna i Paris och Kiev, i själva Kiev. Kiev’s borgmästare Vitalij Klytjko mötte Paris’ borgmästare Anne Hidalgo, som besökte den ukrainska huvudstaden. Kiev undertecknade tillsammans med Frankrikes huvudstad en överenskommelse om vänskap och samarbete. Klytjko skrev om detta på sin Facebook-sida . "Frihet, jämlikhet.." Jag är glad att kunna hälsa delegationens deltagare och uttrycka min tacksamhet till Paris’ borgmästare Anne Hidalgo för hennes mod att genomföra ett besök i Ukrainas huvudstad under krigstid. Kiev är tacksam till Paris’ borgmästare för all den humanitära hjälp som visats, i själva Frankrike -  ukrainare har nödgats bli invandrare där - och vi är också tacksamma för hjälp till Ukraina och vår huvudstad”, sa Vitalij Klytjko under mötet. Kiev’s borgmästare påminde om att Paris’ stadshus den 22 Mars hade enhälligt röstat för att tillställa staden Kiev status som hedersmedborgare. Genom denna utmärkelse, s