Fortsätt till huvudinnehåll

Sista posten på "Sub Umbra arkiv" (mest för formens skull)

Det inlägg du ville läsa finns förmodligen strax nedanför, eller någonstans nedanför

Paris polismyndighet: - 340 000 deltog i manifestationen mot homoäktenskap!

Det var 340 000 deltagare  i de demonstrationståg som gick igenom Paris igår, och som mynnade ut på Marsfälten framför Eiffeltornet, enligt Paris-polisen. Arrangörerna själva talade ibland om 800 000 deltagare.

"La Manif Pour Tous" i Paris 13 Januari
   Det bedömdes iallafall ha varit en framgång, och de båda stora franska dagstidningarna Le Monde och Le Figaro skriver idag om händelsen på bl.a. följande vis:

Le MondeFramgången för manifestationen mot homoäktenskap lyfts fram idag den 14 januari, genom dagspressen, som dock undrar över vilka följderna blir för regeringens lagförslag..

 Le FigaroElyseé-palatset erkänner att manifestationen var "konsekvent" - -  Men trots mobiliseringen är regeringen oböjlig och avvisar tanken på en folkomröstning som lagts fram av motståndarna till lagförslaget ..

  Däremot framkommer hittills inget om hur pass omfattande den motdemonstration var som samtidigt hölls av anhängarna till homoäktenskapen i Frankrike. Av strömmen av tweets med hashtaggarna #lamanifpourtous och #mariagepourtous tyckte jag det verkade som om de som försvarade homoäktenskapen, vilket onekligen ser ut att vara den politiska majoriteten's linje, var betydligt fler.
Tweet kunde innehålla utrop där man ondgjorde sig över att något sådant som detta - en demonstration mot homäktenskap och homosexuellas adoptionsrätt -  var möjlig i "de mänskliga rättigheternas land".  Ibland gick retoriken i sådana banor att man kunde få intrycket att konflikten mellan homoäktenskapens försvarare och motståndare är en konflikt mellan religion och ateism. 

   En twittrare:  "Jag är för homoäktenskap eftersom det inte har något att göra med religion"

   En annan twittrare utropade:"Vem är denne Jesus, som hela världen talar om?"

     Bataljen lär fortsätta -  

  
    Expressen, Fria Tider , SR , Andra bloggar om:

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ortodoxa teologer förkastar "den ryska världens" teologi

 Hundratals ortodoxa teologer från många länder har undertecknat ett öppet brev, där de vänder sig mot vissa nationalistiskt-religiösa föreställningar som de menar vara drivkraften bakom Rysslands krig mot Ukraina. Här ett utdrag: “ Om hela världens fred, om Guds heliga församlingars välstånd, om allas förening, beder vi dig, Herre ” (ur den ortodoxa liturgin)   Den ryska invasionen av Ukraina den 24:eFebruari 2022 utgör ett historiskt hot mot den ortodoxa, kristna traditionen. Ännu mer hotfullt för ortodoxa troende är det att det högre prästerskapet inom den Ryskortodoxa kyrkan vägrar att erkänna detta för en invasion genom att göra vaga uttalanden om nödvändigheten av fred i ljuset av “händelserna” och “de militära aktionerna” i Ukraina. Samtidigt talar de om det ursprungligt broderliga förhållandet mellan ukrainare och ryssar, vilka utgör det “heliga Rus”, och anklagar det onda “Väst” för de militära aktionerna, och råder t.o.m. de religiösa samfunden att be på sådant vis att fientl

Kiev och Paris

  Igår skrev publikationen Unian om ett möte mellan borgmästarna i Paris och Kiev, i själva Kiev. Kiev’s borgmästare Vitalij Klytjko mötte Paris’ borgmästare Anne Hidalgo, som besökte den ukrainska huvudstaden. Kiev undertecknade tillsammans med Frankrikes huvudstad en överenskommelse om vänskap och samarbete. Klytjko skrev om detta på sin Facebook-sida . "Frihet, jämlikhet.." Jag är glad att kunna hälsa delegationens deltagare och uttrycka min tacksamhet till Paris’ borgmästare Anne Hidalgo för hennes mod att genomföra ett besök i Ukrainas huvudstad under krigstid. Kiev är tacksam till Paris’ borgmästare för all den humanitära hjälp som visats, i själva Frankrike -  ukrainare har nödgats bli invandrare där - och vi är också tacksamma för hjälp till Ukraina och vår huvudstad”, sa Vitalij Klytjko under mötet. Kiev’s borgmästare påminde om att Paris’ stadshus den 22 Mars hade enhälligt röstat för att tillställa staden Kiev status som hedersmedborgare. Genom denna utmärkelse, s