Fortsätt till huvudinnehåll

Paris polismyndighet: - 340 000 deltog i manifestationen mot homoäktenskap!

Det var 340 000 deltagare  i de demonstrationståg som gick igenom Paris igår, och som mynnade ut på Marsfälten framför Eiffeltornet, enligt Paris-polisen. Arrangörerna själva talade ibland om 800 000 deltagare.

"La Manif Pour Tous" i Paris 13 Januari
   Det bedömdes iallafall ha varit en framgång, och de båda stora franska dagstidningarna Le Monde och Le Figaro skriver idag om händelsen på bl.a. följande vis:

Le MondeFramgången för manifestationen mot homoäktenskap lyfts fram idag den 14 januari, genom dagspressen, som dock undrar över vilka följderna blir för regeringens lagförslag..

 Le FigaroElyseé-palatset erkänner att manifestationen var "konsekvent" - -  Men trots mobiliseringen är regeringen oböjlig och avvisar tanken på en folkomröstning som lagts fram av motståndarna till lagförslaget ..

  Däremot framkommer hittills inget om hur pass omfattande den motdemonstration var som samtidigt hölls av anhängarna till homoäktenskapen i Frankrike. Av strömmen av tweets med hashtaggarna #lamanifpourtous och #mariagepourtous tyckte jag det verkade som om de som försvarade homoäktenskapen, vilket onekligen ser ut att vara den politiska majoriteten's linje, var betydligt fler.
Tweet kunde innehålla utrop där man ondgjorde sig över att något sådant som detta - en demonstration mot homäktenskap och homosexuellas adoptionsrätt -  var möjlig i "de mänskliga rättigheternas land".  Ibland gick retoriken i sådana banor att man kunde få intrycket att konflikten mellan homoäktenskapens försvarare och motståndare är en konflikt mellan religion och ateism. 

   En twittrare:  "Jag är för homoäktenskap eftersom det inte har något att göra med religion"

   En annan twittrare utropade:"Vem är denne Jesus, som hela världen talar om?"

     Bataljen lär fortsätta -  

  
    Expressen, Fria Tider , SR , Andra bloggar om:

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"Mariupol - hela Ukrainas smärta"

  Jag har varit där tre gånger. I Mariupol. Men det var runt tjugo år sedan. Jag har ljusa minnen från de besöken... - (Nedan - utdrag från en artikel i Unian från igår - 15/3 . I artikeln talas inte om ryssar, utan om rasjister . Det låter som en blandning av det amerikanska sättet att säga "Ryssland" på - "Rasja" -  och "rasist" ..  ) I Ryssland, som är besatt av att vinna , vill man ofta påminna om den fasansfulla fascismen för åttio år sedan. Men nu utförs analoga brott genom de för närvarande största förbrytarna i världen - rasjisterna. De ödelägger Mariupol i Ukraina och jämnar det med marken, efter att förut ha övat sig i Groznij och Aleppo.   Mariupol gav inte upp 2014 och det ger inte upp nu. Från första dagen av den storskaliga invasionen har putinterroristerna inte upphört att försöka erövra staden, som utgör en av nyckelorterna för landvägskorridoren till Krim. Men det faktum att de lokala invånarna inte mötte “befriarna” med blommor och triko

Kiev och Paris

  Igår skrev publikationen Unian om ett möte mellan borgmästarna i Paris och Kiev, i själva Kiev. Kiev’s borgmästare Vitalij Klytjko mötte Paris’ borgmästare Anne Hidalgo, som besökte den ukrainska huvudstaden. Kiev undertecknade tillsammans med Frankrikes huvudstad en överenskommelse om vänskap och samarbete. Klytjko skrev om detta på sin Facebook-sida . "Frihet, jämlikhet.." Jag är glad att kunna hälsa delegationens deltagare och uttrycka min tacksamhet till Paris’ borgmästare Anne Hidalgo för hennes mod att genomföra ett besök i Ukrainas huvudstad under krigstid. Kiev är tacksam till Paris’ borgmästare för all den humanitära hjälp som visats, i själva Frankrike -  ukrainare har nödgats bli invandrare där - och vi är också tacksamma för hjälp till Ukraina och vår huvudstad”, sa Vitalij Klytjko under mötet. Kiev’s borgmästare påminde om att Paris’ stadshus den 22 Mars hade enhälligt röstat för att tillställa staden Kiev status som hedersmedborgare. Genom denna utmärkelse, s

KG Hammar drar blankt mot patriark Kirill

Nu prövas andarna. Flera kyrkoledare har vänt sig till den ryska kyrkans patriark, efter att Putin inledde invasionen av Ukraina i Februari. Så också ärkebiskop emeritus KG Hammar från Sverige. Hela hans brev till patriarken ligger framme på kristna, ryska hemsidor som t.ex.  " Basnitsa ": Ärkebiskop emeritus KG Hammar till patriark Kirill   Jag vänder mig direkt till ledaren för en av de största kyrkorna i världen: patriarken över Moskva och hela Rus - Kirill. Till er vänder man sig med orden “Ers helighet”. Men vad finns det för heligt i att förråda sin Herre, Jesus från Nasaret, som trädde upp mot det romerska imperiet, och som gav sitt liv för den tro han bekände ? Vad finns det för heligt i att göra vänskapen med maktens högsta representant viktigare än uppgiften att utforma Kristi efterföljelse för mer än 100 miljoner troende i Ryssland ? Hur kan man så underkasta sig makten ? Och sluta ögonen inför alla människor som har blivit dödade och stympade, inför miljoner som h