Fortsätt till huvudinnehåll

Breivik erkänner ju själv att han är rubbad !

   Idag på förmiddagen har ABB utfrågats en femte dag av de sex dagar som rättegången mot honom har pågått i Oslo. Denna utfrågning  ska fortsätta hela dagen, och eventuellt ytterligare några timmar på onsdag. 
  Idag har ställts frågor om bl.a. ABB:s egna reaktioner medan han utförde sina ohyggliga dråp på människor. Det har även lästs ur hans "kompendium". 

Breivik med sina advokater inför dagens förhandling
  När jag har följt med Aftenpostens respektive Svenska Dagbladets liveuppdateringar, och kommit till det moment där frågan om Breivik's uniform ställs - en uniform som han från början önskade få vara iklädd under rättegången -  så läser jag dessa uttalanden:

SvD: 
- Åklagare: Önskar du att du hade fått ha uniformen på dig i rätten?
Breivik: I utgångsläget gjorde jag det, ja. (...) Men jag har förstått att det inte är möjligt. Med tanke på att det är en psykiatrisk utredning på gång är det kanske bäst att jag inte fick ha det.
11:44, 23 april 2012

  Aftenposten:  
Kl. 11:44 Behring Breivik mener aktors hensikt ved spørsmålene sine er å latterliggjøre ham, det sier han ikke ønser å bidra til.
- Ønsker du ha ha denne uniformen på deg her i retten?
- Ja, i utgangspunktet ønsket jeg det, ja, svarer Behring Breivik.
Breivik mener det kan være like greit at han ikke har fått lov av retten til å bruke uniformen, sett i lys av psykiatrernes vurdering av han. Breivik tycker tydligen själv att han har varit tokig.
  

     
Svt, SvD, DN, Aftonbladet
   Andra bloggar om: ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"Mariupol - hela Ukrainas smärta"

  Jag har varit där tre gånger. I Mariupol. Men det var runt tjugo år sedan. Jag har ljusa minnen från de besöken... - (Nedan - utdrag från en artikel i Unian från igår - 15/3 . I artikeln talas inte om ryssar, utan om rasjister . Det låter som en blandning av det amerikanska sättet att säga "Ryssland" på - "Rasja" -  och "rasist" ..  ) I Ryssland, som är besatt av att vinna , vill man ofta påminna om den fasansfulla fascismen för åttio år sedan. Men nu utförs analoga brott genom de för närvarande största förbrytarna i världen - rasjisterna. De ödelägger Mariupol i Ukraina och jämnar det med marken, efter att förut ha övat sig i Groznij och Aleppo.   Mariupol gav inte upp 2014 och det ger inte upp nu. Från första dagen av den storskaliga invasionen har putinterroristerna inte upphört att försöka erövra staden, som utgör en av nyckelorterna för landvägskorridoren till Krim. Men det faktum att de lokala invånarna inte mötte “befriarna” med blommor och triko

Kiev och Paris

  Igår skrev publikationen Unian om ett möte mellan borgmästarna i Paris och Kiev, i själva Kiev. Kiev’s borgmästare Vitalij Klytjko mötte Paris’ borgmästare Anne Hidalgo, som besökte den ukrainska huvudstaden. Kiev undertecknade tillsammans med Frankrikes huvudstad en överenskommelse om vänskap och samarbete. Klytjko skrev om detta på sin Facebook-sida . "Frihet, jämlikhet.." Jag är glad att kunna hälsa delegationens deltagare och uttrycka min tacksamhet till Paris’ borgmästare Anne Hidalgo för hennes mod att genomföra ett besök i Ukrainas huvudstad under krigstid. Kiev är tacksam till Paris’ borgmästare för all den humanitära hjälp som visats, i själva Frankrike -  ukrainare har nödgats bli invandrare där - och vi är också tacksamma för hjälp till Ukraina och vår huvudstad”, sa Vitalij Klytjko under mötet. Kiev’s borgmästare påminde om att Paris’ stadshus den 22 Mars hade enhälligt röstat för att tillställa staden Kiev status som hedersmedborgare. Genom denna utmärkelse, s

KG Hammar drar blankt mot patriark Kirill

Nu prövas andarna. Flera kyrkoledare har vänt sig till den ryska kyrkans patriark, efter att Putin inledde invasionen av Ukraina i Februari. Så också ärkebiskop emeritus KG Hammar från Sverige. Hela hans brev till patriarken ligger framme på kristna, ryska hemsidor som t.ex.  " Basnitsa ": Ärkebiskop emeritus KG Hammar till patriark Kirill   Jag vänder mig direkt till ledaren för en av de största kyrkorna i världen: patriarken över Moskva och hela Rus - Kirill. Till er vänder man sig med orden “Ers helighet”. Men vad finns det för heligt i att förråda sin Herre, Jesus från Nasaret, som trädde upp mot det romerska imperiet, och som gav sitt liv för den tro han bekände ? Vad finns det för heligt i att göra vänskapen med maktens högsta representant viktigare än uppgiften att utforma Kristi efterföljelse för mer än 100 miljoner troende i Ryssland ? Hur kan man så underkasta sig makten ? Och sluta ögonen inför alla människor som har blivit dödade och stympade, inför miljoner som h