Fortsätt till huvudinnehåll

Sista posten på "Sub Umbra arkiv" (mest för formens skull)

Det inlägg du ville läsa finns förmodligen strax nedanför, eller någonstans nedanför

Javlinskij reagerar

 Grigorij Javlinskij om fallet Navalnyj:


Ett förgiftat rykte

Varför har ingen - inte en stat i världen , inte en enda internationell organisation - trott på det som man säger i Ryssland om förgiftningen av Navalnyj ? 

 Det är naturligtvis av den anledningen , att ingen , utom Ryssland, ägnar sig åt att dopa sina idrottsmän. Och jovisst, därför att det bara är "turister" från Ryssland som med hjälp av förfalskade dokument åker för att förälska sig i Salisbury's sevärdheter , och där, plötsligt, förgiftar någon. Och jovisst, det är ju ryska makthavare som för hybridkrig och kriminella krig i andra länder i världen , och som i hemlighet begraver dem av sina medborgare som stupar i dessa krig.

   Och det har ju också skett sprängningar av bostadshus i Moskva, och Jurij Sjtjekotjichin har visst  blivit förgiftad, och Boris Nemtsov har blivit mördad invid Kreml's murar... Undersökningarna av alla dessa brott har drunknat i de lögner, som har upprepats på de ryska makthavarnas  högsta nivåer.  

En stat som är så belastad av lögn och falskhet, och som så fullständigt har diskrediterat sig med ett förgiftat rykte kommer förr eller senare att bli föremål för angrepp - om det nu sker med rätta eller ej - som en hela världens syndabock,

Lögn är ett vapen som man kan bekämpa fienden med, och eftersom Putin-regimen anser sig vara en "särskild civilisation" så ser den sitt uppdrag i att stå emot Väst och stadigt förbliva vid makten. Därför ljuger denna regim oavbrutet inför hela världen och inför sitt eget folk. Nästan alltid och om nästan allting.

Det finns ingen rätt i världen, ingen global domstol. Men det finns allmänt accepterade normer , man kan skaffa sig ett anséende. Ryssland har ett negativt rykte - det har blivit förgiftat genom sina egna lögner. Det innebär att inte någon i världen tror på nästan något som sägs i Kreml. Nu krävs, efter mer än sekler av lögner, för att återupprätta anséendet, inget mindre än att  den ryska staten görs om från grunden. 

 

Jag önskar snabb återhämtning för Alexej Navalnyj ! Och kraft åt hans släkt och närstående !

 

 

--Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ortodoxa teologer förkastar "den ryska världens" teologi

 Hundratals ortodoxa teologer från många länder har undertecknat ett öppet brev, där de vänder sig mot vissa nationalistiskt-religiösa föreställningar som de menar vara drivkraften bakom Rysslands krig mot Ukraina. Här ett utdrag: “ Om hela världens fred, om Guds heliga församlingars välstånd, om allas förening, beder vi dig, Herre ” (ur den ortodoxa liturgin)   Den ryska invasionen av Ukraina den 24:eFebruari 2022 utgör ett historiskt hot mot den ortodoxa, kristna traditionen. Ännu mer hotfullt för ortodoxa troende är det att det högre prästerskapet inom den Ryskortodoxa kyrkan vägrar att erkänna detta för en invasion genom att göra vaga uttalanden om nödvändigheten av fred i ljuset av “händelserna” och “de militära aktionerna” i Ukraina. Samtidigt talar de om det ursprungligt broderliga förhållandet mellan ukrainare och ryssar, vilka utgör det “heliga Rus”, och anklagar det onda “Väst” för de militära aktionerna, och råder t.o.m. de religiösa samfunden att be på sådant vis att fientl

Kiev och Paris

  Igår skrev publikationen Unian om ett möte mellan borgmästarna i Paris och Kiev, i själva Kiev. Kiev’s borgmästare Vitalij Klytjko mötte Paris’ borgmästare Anne Hidalgo, som besökte den ukrainska huvudstaden. Kiev undertecknade tillsammans med Frankrikes huvudstad en överenskommelse om vänskap och samarbete. Klytjko skrev om detta på sin Facebook-sida . "Frihet, jämlikhet.." Jag är glad att kunna hälsa delegationens deltagare och uttrycka min tacksamhet till Paris’ borgmästare Anne Hidalgo för hennes mod att genomföra ett besök i Ukrainas huvudstad under krigstid. Kiev är tacksam till Paris’ borgmästare för all den humanitära hjälp som visats, i själva Frankrike -  ukrainare har nödgats bli invandrare där - och vi är också tacksamma för hjälp till Ukraina och vår huvudstad”, sa Vitalij Klytjko under mötet. Kiev’s borgmästare påminde om att Paris’ stadshus den 22 Mars hade enhälligt röstat för att tillställa staden Kiev status som hedersmedborgare. Genom denna utmärkelse, s