Fortsätt till huvudinnehåll

Sista posten på "Sub Umbra arkiv" (mest för formens skull)

Det inlägg du ville läsa finns förmodligen strax nedanför, eller någonstans nedanför

Om "Milton Group"

Ett otäckt bedrägeri ser ut att ha avslöjats genom tidningen Dagens Nyheter, som i ett internationellt press-samarbete lyft fram "Milton Group" i Ukraina under några dagar:

 "Materialet har Dagens Nyheter ... delat med journalistnätverket Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) och i ett internationellt samarbete med tidningar i 25 länder har vi verifierat materialet; kartlagt bedrägerierna, talat med offren och granskat männen bakom. Avslöjanden baserat på visselblåsarens uppgifter publiceras nu över hela världen" (DN igår)

Jag har sökt efter någon reaktion från öst-sidan, antingen i ryska eller ryskspråkiga ukrainska media, men det har varit påfallande tyst - tills idag. Nu uppmärksammar även många ryskspråkiga publikationer denna sak (inte många av de stora publikationerna dock), men för det mesta håller man sig bokstavstroget till de uppgifter som DN och The Guardian, m.fl. har publicerat. 

Man skulle vilja läsa en mer självständig relexion från "närmare" håll. Men hittills verkar det inte finnas några invändningar. Och företaget som sådant kanske inte uppfattas som "nära", heller.                           
Mandarin Plaza i Kiev

   Det närmaste jag kommer en självständig, lokal uppfattning, är på en "säg vad du tycker" - sida, som ställer upp negativa och positiva omdömen bredvid varandra om bl.a. just företaget "Milton Group".

Så här lät det den 6:e januari:

Positivt:    Ett smakfullt kontor. Man kan ställa matvaror i en kyl och laga till själv. Thé, kaffe och mjölk svarar företaget för. De betalar kontant i dollar

Negativt:      Konstigt att de fortfarande är verksamma. Antingen har "taket" ännu inte flugit av, eller så är de fullständigt "krypterade". De beter sig skamligt  via internet mot folk i grannländerna, inklusive Ryssland.  De har förbjudits att vara verksamma i USA, Japan, Kanada och Ukraina. De har ett kontor på Mandarin Plaza, med samma entré som LG:s och Samsungs huvudkontor, bara några trappor högre . De har beväpnade vakter också (om de inte har stuckit, förstås). 
Innan de anställer vill de veta allt om ens bakgrund. Om du inte lämnar information om dig själv blir du bara inte antagen. Men även om du berättar allt om dig själv, så är det inte säkert att du får anställning. Om man blir misstänkt för något  så kommer de léende att bjuda in en till ett hus "på bakgården" där "korporativet" håller till. Gud förbjude att du går dit ! Spring direkt och göm dig var du kan. 
       Om du kommer för sent till jobbet utan att ha förvarnat, så kommer de hem till dig och tvingar dig att följa med till kontoret.
    Sedan får du vänta på en inbjudan till "korporativet".

Obozrevatel, Kyiv Post

  

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ortodoxa teologer förkastar "den ryska världens" teologi

 Hundratals ortodoxa teologer från många länder har undertecknat ett öppet brev, där de vänder sig mot vissa nationalistiskt-religiösa föreställningar som de menar vara drivkraften bakom Rysslands krig mot Ukraina. Här ett utdrag: “ Om hela världens fred, om Guds heliga församlingars välstånd, om allas förening, beder vi dig, Herre ” (ur den ortodoxa liturgin)   Den ryska invasionen av Ukraina den 24:eFebruari 2022 utgör ett historiskt hot mot den ortodoxa, kristna traditionen. Ännu mer hotfullt för ortodoxa troende är det att det högre prästerskapet inom den Ryskortodoxa kyrkan vägrar att erkänna detta för en invasion genom att göra vaga uttalanden om nödvändigheten av fred i ljuset av “händelserna” och “de militära aktionerna” i Ukraina. Samtidigt talar de om det ursprungligt broderliga förhållandet mellan ukrainare och ryssar, vilka utgör det “heliga Rus”, och anklagar det onda “Väst” för de militära aktionerna, och råder t.o.m. de religiösa samfunden att be på sådant vis att fientl

Kiev och Paris

  Igår skrev publikationen Unian om ett möte mellan borgmästarna i Paris och Kiev, i själva Kiev. Kiev’s borgmästare Vitalij Klytjko mötte Paris’ borgmästare Anne Hidalgo, som besökte den ukrainska huvudstaden. Kiev undertecknade tillsammans med Frankrikes huvudstad en överenskommelse om vänskap och samarbete. Klytjko skrev om detta på sin Facebook-sida . "Frihet, jämlikhet.." Jag är glad att kunna hälsa delegationens deltagare och uttrycka min tacksamhet till Paris’ borgmästare Anne Hidalgo för hennes mod att genomföra ett besök i Ukrainas huvudstad under krigstid. Kiev är tacksam till Paris’ borgmästare för all den humanitära hjälp som visats, i själva Frankrike -  ukrainare har nödgats bli invandrare där - och vi är också tacksamma för hjälp till Ukraina och vår huvudstad”, sa Vitalij Klytjko under mötet. Kiev’s borgmästare påminde om att Paris’ stadshus den 22 Mars hade enhälligt röstat för att tillställa staden Kiev status som hedersmedborgare. Genom denna utmärkelse, s