Fortsätt till huvudinnehåll

Om "Milton Group"

Ett otäckt bedrägeri ser ut att ha avslöjats genom tidningen Dagens Nyheter, som i ett internationellt press-samarbete lyft fram "Milton Group" i Ukraina under några dagar:

 "Materialet har Dagens Nyheter ... delat med journalistnätverket Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) och i ett internationellt samarbete med tidningar i 25 länder har vi verifierat materialet; kartlagt bedrägerierna, talat med offren och granskat männen bakom. Avslöjanden baserat på visselblåsarens uppgifter publiceras nu över hela världen" (DN igår)

Jag har sökt efter någon reaktion från öst-sidan, antingen i ryska eller ryskspråkiga ukrainska media, men det har varit påfallande tyst - tills idag. Nu uppmärksammar även många ryskspråkiga publikationer denna sak (inte många av de stora publikationerna dock), men för det mesta håller man sig bokstavstroget till de uppgifter som DN och The Guardian, m.fl. har publicerat. 

Man skulle vilja läsa en mer självständig relexion från "närmare" håll. Men hittills verkar det inte finnas några invändningar. Och företaget som sådant kanske inte uppfattas som "nära", heller.                           
Mandarin Plaza i Kiev

   Det närmaste jag kommer en självständig, lokal uppfattning, är på en "säg vad du tycker" - sida, som ställer upp negativa och positiva omdömen bredvid varandra om bl.a. just företaget "Milton Group".

Så här lät det den 6:e januari:

Positivt:    Ett smakfullt kontor. Man kan ställa matvaror i en kyl och laga till själv. Thé, kaffe och mjölk svarar företaget för. De betalar kontant i dollar

Negativt:      Konstigt att de fortfarande är verksamma. Antingen har "taket" ännu inte flugit av, eller så är de fullständigt "krypterade". De beter sig skamligt  via internet mot folk i grannländerna, inklusive Ryssland.  De har förbjudits att vara verksamma i USA, Japan, Kanada och Ukraina. De har ett kontor på Mandarin Plaza, med samma entré som LG:s och Samsungs huvudkontor, bara några trappor högre . De har beväpnade vakter också (om de inte har stuckit, förstås). 
Innan de anställer vill de veta allt om ens bakgrund. Om du inte lämnar information om dig själv blir du bara inte antagen. Men även om du berättar allt om dig själv, så är det inte säkert att du får anställning. Om man blir misstänkt för något  så kommer de léende att bjuda in en till ett hus "på bakgården" där "korporativet" håller till. Gud förbjude att du går dit ! Spring direkt och göm dig var du kan. 
       Om du kommer för sent till jobbet utan att ha förvarnat, så kommer de hem till dig och tvingar dig att följa med till kontoret.
    Sedan får du vänta på en inbjudan till "korporativet".

Obozrevatel, Kyiv Post

  

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"Mariupol - hela Ukrainas smärta"

  Jag har varit där tre gånger. I Mariupol. Men det var runt tjugo år sedan. Jag har ljusa minnen från de besöken... - (Nedan - utdrag från en artikel i Unian från igår - 15/3 . I artikeln talas inte om ryssar, utan om rasjister . Det låter som en blandning av det amerikanska sättet att säga "Ryssland" på - "Rasja" -  och "rasist" ..  ) I Ryssland, som är besatt av att vinna , vill man ofta påminna om den fasansfulla fascismen för åttio år sedan. Men nu utförs analoga brott genom de för närvarande största förbrytarna i världen - rasjisterna. De ödelägger Mariupol i Ukraina och jämnar det med marken, efter att förut ha övat sig i Groznij och Aleppo.   Mariupol gav inte upp 2014 och det ger inte upp nu. Från första dagen av den storskaliga invasionen har putinterroristerna inte upphört att försöka erövra staden, som utgör en av nyckelorterna för landvägskorridoren till Krim. Men det faktum att de lokala invånarna inte mötte “befriarna” med blommor och triko

Kiev och Paris

  Igår skrev publikationen Unian om ett möte mellan borgmästarna i Paris och Kiev, i själva Kiev. Kiev’s borgmästare Vitalij Klytjko mötte Paris’ borgmästare Anne Hidalgo, som besökte den ukrainska huvudstaden. Kiev undertecknade tillsammans med Frankrikes huvudstad en överenskommelse om vänskap och samarbete. Klytjko skrev om detta på sin Facebook-sida . "Frihet, jämlikhet.." Jag är glad att kunna hälsa delegationens deltagare och uttrycka min tacksamhet till Paris’ borgmästare Anne Hidalgo för hennes mod att genomföra ett besök i Ukrainas huvudstad under krigstid. Kiev är tacksam till Paris’ borgmästare för all den humanitära hjälp som visats, i själva Frankrike -  ukrainare har nödgats bli invandrare där - och vi är också tacksamma för hjälp till Ukraina och vår huvudstad”, sa Vitalij Klytjko under mötet. Kiev’s borgmästare påminde om att Paris’ stadshus den 22 Mars hade enhälligt röstat för att tillställa staden Kiev status som hedersmedborgare. Genom denna utmärkelse, s

KG Hammar drar blankt mot patriark Kirill

Nu prövas andarna. Flera kyrkoledare har vänt sig till den ryska kyrkans patriark, efter att Putin inledde invasionen av Ukraina i Februari. Så också ärkebiskop emeritus KG Hammar från Sverige. Hela hans brev till patriarken ligger framme på kristna, ryska hemsidor som t.ex.  " Basnitsa ": Ärkebiskop emeritus KG Hammar till patriark Kirill   Jag vänder mig direkt till ledaren för en av de största kyrkorna i världen: patriarken över Moskva och hela Rus - Kirill. Till er vänder man sig med orden “Ers helighet”. Men vad finns det för heligt i att förråda sin Herre, Jesus från Nasaret, som trädde upp mot det romerska imperiet, och som gav sitt liv för den tro han bekände ? Vad finns det för heligt i att göra vänskapen med maktens högsta representant viktigare än uppgiften att utforma Kristi efterföljelse för mer än 100 miljoner troende i Ryssland ? Hur kan man så underkasta sig makten ? Och sluta ögonen inför alla människor som har blivit dödade och stympade, inför miljoner som h