Fortsätt till huvudinnehåll

Sista posten på "Sub Umbra arkiv" (mest för formens skull)

Det inlägg du ville läsa finns förmodligen strax nedanför, eller någonstans nedanför

Trump är rentvådd - huvuden börjar rulla ...

 Efter att den amerikanske justitieministern, William Barr, skickade en kort sammanfattning av den Särskilde rådgivarens', Robert Mueller's, undersökning till Kongressen förra Söndagen (24/3) , har diskussioner, debatter och twitter-stormar gått i vågor - i Amerika och över världen, inte minst i Ryssland - vad detta i själva verket innebär.
  Det verkar som om det för en stor del av det amerikanska etablissemanget mer är en fråga om personkult - att tillbedja eller inte tillbedja -  än en fråga om en samling fakta i en undersökning.

 Själva undersökningen har ju ännu inte blivit offentliggjord! Det lär ske framme i mitten av April. Det är en sammanfattning av undersökningen som har blivit offentliggjord.

  Ska huvuden börja rulla nu ? "Förhoppningsvis kommer någon att kolla den andra sidan", sade Donald Trump harmset i en första kommentar.

     I Sverige kan man fundera över onsdagens "Uppdrag granskning", som delvis knöt an djupt till den amerikanska Mueller-undersökningen, när banken "Swedbank" lyftes fram i rampljuset, alltmedan media rapporterade om  Ekobrottmyndighetens razzia av nämnda  banks huvudkontor i grannkommunen Sundbyberg, mot bakgrund av att en amerikansk finansmyndighet hade ställt frågor till bankens ledning. Uppgifter som hade läckt till media. Ett s.k. "insiderbrott".

  Swedbank ? År inte det fel huvuden som rullar ?

    Ur Trump-synpunkt.
    
Manafort-transaktioner via Swedbank ?
Skannat från "Uppdrag Granskning"
Borås Tidning, The Guardian
SR

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ortodoxa teologer förkastar "den ryska världens" teologi

 Hundratals ortodoxa teologer från många länder har undertecknat ett öppet brev, där de vänder sig mot vissa nationalistiskt-religiösa föreställningar som de menar vara drivkraften bakom Rysslands krig mot Ukraina. Här ett utdrag: “ Om hela världens fred, om Guds heliga församlingars välstånd, om allas förening, beder vi dig, Herre ” (ur den ortodoxa liturgin)   Den ryska invasionen av Ukraina den 24:eFebruari 2022 utgör ett historiskt hot mot den ortodoxa, kristna traditionen. Ännu mer hotfullt för ortodoxa troende är det att det högre prästerskapet inom den Ryskortodoxa kyrkan vägrar att erkänna detta för en invasion genom att göra vaga uttalanden om nödvändigheten av fred i ljuset av “händelserna” och “de militära aktionerna” i Ukraina. Samtidigt talar de om det ursprungligt broderliga förhållandet mellan ukrainare och ryssar, vilka utgör det “heliga Rus”, och anklagar det onda “Väst” för de militära aktionerna, och råder t.o.m. de religiösa samfunden att be på sådant vis att fientl

Kiev och Paris

  Igår skrev publikationen Unian om ett möte mellan borgmästarna i Paris och Kiev, i själva Kiev. Kiev’s borgmästare Vitalij Klytjko mötte Paris’ borgmästare Anne Hidalgo, som besökte den ukrainska huvudstaden. Kiev undertecknade tillsammans med Frankrikes huvudstad en överenskommelse om vänskap och samarbete. Klytjko skrev om detta på sin Facebook-sida . "Frihet, jämlikhet.." Jag är glad att kunna hälsa delegationens deltagare och uttrycka min tacksamhet till Paris’ borgmästare Anne Hidalgo för hennes mod att genomföra ett besök i Ukrainas huvudstad under krigstid. Kiev är tacksam till Paris’ borgmästare för all den humanitära hjälp som visats, i själva Frankrike -  ukrainare har nödgats bli invandrare där - och vi är också tacksamma för hjälp till Ukraina och vår huvudstad”, sa Vitalij Klytjko under mötet. Kiev’s borgmästare påminde om att Paris’ stadshus den 22 Mars hade enhälligt röstat för att tillställa staden Kiev status som hedersmedborgare. Genom denna utmärkelse, s