Fortsätt till huvudinnehåll

Sista posten på "Sub Umbra arkiv" (mest för formens skull)

Det inlägg du ville läsa finns förmodligen strax nedanför, eller någonstans nedanför

"Star Wars" - en luciferisk vision ?

Jes. 14:12 -14:

Huru har du icke fallit ifrån himmelen, du strålande morgonstjärna! Huru har du icke blivit fälld till jorden, du folkens förgörare!
 Det var du som sade i ditt hjärta: 'Jag vill stiga upp till himmelen; högt ovanför Guds stjärnor vill jag ställa min tron; jag vill sätta mig på gudaförsamlingens berg längst uppe i norr.
 Jag vill stiga upp över molnens höjder, göra mig lik den Högste.'
  -
Blogred. råkade promenera förbi Råsunda Filmstaden häromdagen

  "Galaxen" i Star Wars erbjuder något av denna position "högt ovanför Guds stjärnor", tycker jag det verkar som -
 Det är som att man kan se ner på Vintergatan, vår galax, som inte erbjuder mer än EN (känd) bebodd, bebyggd och odlad planet -  och skratta !


 En planet - vad är det för något att "hänga i julgran" ?
 Men se, "Guds stjärnor" jublade en gång över vår lilla jord !

 Job 38:4 -7:

 Var var du, när jag lade jordens grund? Säg det, om du har ett så stort förstånd.
 Vem har fastställt hennes mått -- du vet ju det? Och vem spände sitt mätsnöre ut över henne?
 Var fingo hennes pelare sina fästen, och vem var det som lade hennes hörnsten,
 medan morgonstjärnorna tillsammans jublade och alla Guds söner höjde glädjerop?

 Varför skulle då en enda planet så engagera den Allsmäktige och Hans änglahov - en gång i tidernas gryning ?

Jo, HÄR skulle ju det stora drama utspelas, som gjorde upp en gång för alla med ondskans makt: Jesu död och uppståndelse, skildrad av ögonvittnen genom de fyra evangelisterna i Nya Testamentet. 
Halleluja! 
"Kraften" har ingen mörk sida. Inte ifall det är Guds kraft ! 

Aposteln Johannes skriver :
"Gud är ljus ...  inget mörker finns i honom"   - 1 Joh. 1:5


Gott Nytt År !

-

                                                  
                                                    Bloggat om detsamma - på engelska - och - på ryska

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kiev och Paris

  Igår skrev publikationen Unian om ett möte mellan borgmästarna i Paris och Kiev, i själva Kiev. Kiev’s borgmästare Vitalij Klytjko mötte Paris’ borgmästare Anne Hidalgo, som besökte den ukrainska huvudstaden. Kiev undertecknade tillsammans med Frankrikes huvudstad en överenskommelse om vänskap och samarbete. Klytjko skrev om detta på sin Facebook-sida . "Frihet, jämlikhet.." Jag är glad att kunna hälsa delegationens deltagare och uttrycka min tacksamhet till Paris’ borgmästare Anne Hidalgo för hennes mod att genomföra ett besök i Ukrainas huvudstad under krigstid. Kiev är tacksam till Paris’ borgmästare för all den humanitära hjälp som visats, i själva Frankrike -  ukrainare har nödgats bli invandrare där - och vi är också tacksamma för hjälp till Ukraina och vår huvudstad”, sa Vitalij Klytjko under mötet. Kiev’s borgmästare påminde om att Paris’ stadshus den 22 Mars hade enhälligt röstat för att tillställa staden Kiev status som hedersmedborgare. Genom denna utmärkelse, s

Ortodoxa teologer förkastar "den ryska världens" teologi

 Hundratals ortodoxa teologer från många länder har undertecknat ett öppet brev, där de vänder sig mot vissa nationalistiskt-religiösa föreställningar som de menar vara drivkraften bakom Rysslands krig mot Ukraina. Här ett utdrag: “ Om hela världens fred, om Guds heliga församlingars välstånd, om allas förening, beder vi dig, Herre ” (ur den ortodoxa liturgin)   Den ryska invasionen av Ukraina den 24:eFebruari 2022 utgör ett historiskt hot mot den ortodoxa, kristna traditionen. Ännu mer hotfullt för ortodoxa troende är det att det högre prästerskapet inom den Ryskortodoxa kyrkan vägrar att erkänna detta för en invasion genom att göra vaga uttalanden om nödvändigheten av fred i ljuset av “händelserna” och “de militära aktionerna” i Ukraina. Samtidigt talar de om det ursprungligt broderliga förhållandet mellan ukrainare och ryssar, vilka utgör det “heliga Rus”, och anklagar det onda “Väst” för de militära aktionerna, och råder t.o.m. de religiösa samfunden att be på sådant vis att fientl