Fortsätt till huvudinnehåll

Sista posten på "Sub Umbra arkiv" (mest för formens skull)

Det inlägg du ville läsa finns förmodligen strax nedanför, eller någonstans nedanför

13/11: "Dödsmetallens örnar" slog till i Paris

Typiskt att den plats där de högsta dödstalen räknas var Bataclan, en konserthall, där "Eagles of Death Metal" framträdde. Hur ska det översättas? Jo, "Dödsmetallens Örnar" kom. Inte de som hanterade musikinstrument bara (vad det nu var för några) , utan de som höll i kalasjnikov's - odiskutabel dödsmetall - och ropade "Allah akhbar !"   Men vad sorgligt och bedrövligt, att sådana blodiga och gräsliga gärningar ska utföras under det man utropar "Gud är stor!". Vilket är vad "Allah akhbar" lär betyda. 

Jag tittar i Koranen, och finner att den ibland talar om Skaparen med minst lika imponerande ord som Bibeln. Muslimers tro på Skaparen är i vissa stycken minst lika vackert formulerad, som vår kristna tro är. 

Men deras tro på Försonaren och Frälsaren är inte formulerad över huvudtaget. Och det om något är sorgligt, eftersom Kristi apostel har lärt så:"Den som förnekar Sonen har inte heller Fadern. Den som bekänner Sonen har också Fadern." (1 Joh. 2:23)
Ja, "Vem är lögnaren om inte den som förnekar att Jesus är Kristus? Den är Antikrist som förnekar Fadern och Sonen" ( 1 Joh. 2:22)

Kanske inte så vackert i korantrogna muslimers öron. Men sant.

Hur imponerande ord vi än använder för att uttrycka att vi tror på en skapare, så är sanningen den motsatta, om vi förnekar Jesus, Guds Son.

Något som militanta islamister definitivt gör, i både ord och gärning.

-

 
SR, Sydsvenskan, The Journal, Le Monde, Kt


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ortodoxa teologer förkastar "den ryska världens" teologi

 Hundratals ortodoxa teologer från många länder har undertecknat ett öppet brev, där de vänder sig mot vissa nationalistiskt-religiösa föreställningar som de menar vara drivkraften bakom Rysslands krig mot Ukraina. Här ett utdrag: “ Om hela världens fred, om Guds heliga församlingars välstånd, om allas förening, beder vi dig, Herre ” (ur den ortodoxa liturgin)   Den ryska invasionen av Ukraina den 24:eFebruari 2022 utgör ett historiskt hot mot den ortodoxa, kristna traditionen. Ännu mer hotfullt för ortodoxa troende är det att det högre prästerskapet inom den Ryskortodoxa kyrkan vägrar att erkänna detta för en invasion genom att göra vaga uttalanden om nödvändigheten av fred i ljuset av “händelserna” och “de militära aktionerna” i Ukraina. Samtidigt talar de om det ursprungligt broderliga förhållandet mellan ukrainare och ryssar, vilka utgör det “heliga Rus”, och anklagar det onda “Väst” för de militära aktionerna, och råder t.o.m. de religiösa samfunden att be på sådant vis att fientl

Kiev och Paris

  Igår skrev publikationen Unian om ett möte mellan borgmästarna i Paris och Kiev, i själva Kiev. Kiev’s borgmästare Vitalij Klytjko mötte Paris’ borgmästare Anne Hidalgo, som besökte den ukrainska huvudstaden. Kiev undertecknade tillsammans med Frankrikes huvudstad en överenskommelse om vänskap och samarbete. Klytjko skrev om detta på sin Facebook-sida . "Frihet, jämlikhet.." Jag är glad att kunna hälsa delegationens deltagare och uttrycka min tacksamhet till Paris’ borgmästare Anne Hidalgo för hennes mod att genomföra ett besök i Ukrainas huvudstad under krigstid. Kiev är tacksam till Paris’ borgmästare för all den humanitära hjälp som visats, i själva Frankrike -  ukrainare har nödgats bli invandrare där - och vi är också tacksamma för hjälp till Ukraina och vår huvudstad”, sa Vitalij Klytjko under mötet. Kiev’s borgmästare påminde om att Paris’ stadshus den 22 Mars hade enhälligt röstat för att tillställa staden Kiev status som hedersmedborgare. Genom denna utmärkelse, s