Fortsätt till huvudinnehåll

Hör du till de "vanliga extremisterna" ?

Den stora manifestationen mot terror i Paris den 11:e januari 2015 , som ägde rum i följd av terrordådet mot den satiriska tidskriften "Charlie Hebdo" med vidare förvecklingar,  mynnade för värdarnas - President Hollande och premiärminister Valls - vidkommande, ut i en särskild högtid, ägnad åt att hedra offren för förra veckans terrorattack, i Stora synagogan i Paris. 

Här (på klippet) sitter de tillsammans med Israels premiärminister, Benjamin Netanyahu, och lyssnar till en man med bister uppsyn - en botpredikant månne ? 

Det kan vara värt att beakta vad "The Jewish Press" skriver angående detta: "Några påstår att fransmännen inte har visat så stor respekt för judarna och Israel på årtionden".

 Och kanske också vad Jerusalem Post rapporterar om Netanyahus framträdande i synagogan: " Premiärministern upprepade igen att världen , inte bara Israel, står inför hotet av islamistisk extremism, och att de måste bekämpa detta tillsammans.'Sanningen och rättfärdigheten är med oss. Vår gemensamma fiende är extrem Islam, inte Islam, inte vanliga extremister, utan extrem Islam', hävdade han. 
...Även om mycket av vad han sa växlades med applåder, så kom de högsta jubelropen när han sa att judarna idag har privilegiet att bo i Israel. 
 Netanyahu, som var noga med att inte öppet uppmana till emigration, sa ' Jag vill säga till er vad jag säger till alla våra judiska bröder, att ni har full rätt att leva trygga och fredliga liv varhelst ni vill, även här i Frankrike'. Se'n tillade han ' dessa dagar är vi välsignade med ett annat privilegium, ett privilegium som inte fanns för generationer av judar - privilegiet att förenas med sina bröder och systrar i deras historiska hemland Israel'. 
Åhörarna utbrast i hurrarop och sånger om att ' Am Yisrael Chai' (=Israels folk lever) "

Franska Le Point gjorde en iakttagelse :"Hr. Hollandes närvaro i  Stora synagogan, två dagar efter gisslandramat som dödade fyra personer i en kosher-stormarknad  i Paris, ägde rum mitt i  en kontrovers med den israeliska regerings-chefen,  som under lördagen hade sagt att Israel är 'hemma' för judarna i Frankrike.
Premiärminister Manuel Valls gav svar på tal på  lördagkvällen genom att säga  att 'Frankrike utan de franska judarna, är inte Frankrike.' "


 
     Aftonbladet, SvD, Expressen, DI , Skånskan, Dagen

   
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"Mariupol - hela Ukrainas smärta"

  Jag har varit där tre gånger. I Mariupol. Men det var runt tjugo år sedan. Jag har ljusa minnen från de besöken... - (Nedan - utdrag från en artikel i Unian från igår - 15/3 . I artikeln talas inte om ryssar, utan om rasjister . Det låter som en blandning av det amerikanska sättet att säga "Ryssland" på - "Rasja" -  och "rasist" ..  ) I Ryssland, som är besatt av att vinna , vill man ofta påminna om den fasansfulla fascismen för åttio år sedan. Men nu utförs analoga brott genom de för närvarande största förbrytarna i världen - rasjisterna. De ödelägger Mariupol i Ukraina och jämnar det med marken, efter att förut ha övat sig i Groznij och Aleppo.   Mariupol gav inte upp 2014 och det ger inte upp nu. Från första dagen av den storskaliga invasionen har putinterroristerna inte upphört att försöka erövra staden, som utgör en av nyckelorterna för landvägskorridoren till Krim. Men det faktum att de lokala invånarna inte mötte “befriarna” med blommor och triko

Kiev och Paris

  Igår skrev publikationen Unian om ett möte mellan borgmästarna i Paris och Kiev, i själva Kiev. Kiev’s borgmästare Vitalij Klytjko mötte Paris’ borgmästare Anne Hidalgo, som besökte den ukrainska huvudstaden. Kiev undertecknade tillsammans med Frankrikes huvudstad en överenskommelse om vänskap och samarbete. Klytjko skrev om detta på sin Facebook-sida . "Frihet, jämlikhet.." Jag är glad att kunna hälsa delegationens deltagare och uttrycka min tacksamhet till Paris’ borgmästare Anne Hidalgo för hennes mod att genomföra ett besök i Ukrainas huvudstad under krigstid. Kiev är tacksam till Paris’ borgmästare för all den humanitära hjälp som visats, i själva Frankrike -  ukrainare har nödgats bli invandrare där - och vi är också tacksamma för hjälp till Ukraina och vår huvudstad”, sa Vitalij Klytjko under mötet. Kiev’s borgmästare påminde om att Paris’ stadshus den 22 Mars hade enhälligt röstat för att tillställa staden Kiev status som hedersmedborgare. Genom denna utmärkelse, s

KG Hammar drar blankt mot patriark Kirill

Nu prövas andarna. Flera kyrkoledare har vänt sig till den ryska kyrkans patriark, efter att Putin inledde invasionen av Ukraina i Februari. Så också ärkebiskop emeritus KG Hammar från Sverige. Hela hans brev till patriarken ligger framme på kristna, ryska hemsidor som t.ex.  " Basnitsa ": Ärkebiskop emeritus KG Hammar till patriark Kirill   Jag vänder mig direkt till ledaren för en av de största kyrkorna i världen: patriarken över Moskva och hela Rus - Kirill. Till er vänder man sig med orden “Ers helighet”. Men vad finns det för heligt i att förråda sin Herre, Jesus från Nasaret, som trädde upp mot det romerska imperiet, och som gav sitt liv för den tro han bekände ? Vad finns det för heligt i att göra vänskapen med maktens högsta representant viktigare än uppgiften att utforma Kristi efterföljelse för mer än 100 miljoner troende i Ryssland ? Hur kan man så underkasta sig makten ? Och sluta ögonen inför alla människor som har blivit dödade och stympade, inför miljoner som h