Fortsätt till huvudinnehåll

Anti-fascistiskt?

 På det annekterade Krim kommer tydligen att hållas en konferens 29 - 30 /8  :"Ryssland, Ukraina, Novorossija: globala problem och utmaningar", i vilken representanter (terrorist-ledare) för illegala , separatistiska grupperingar kommer att deltaga, Alexander Borodaj, Igor Strelkov,Alexander Mozgovoj. 
Strelkov, eller Girkin, tidigare "försvarsminister" för DNR (=folkrepubliken Donetsk) har varit försvunnen ett tag. Dyker han upp på Krim ?

   "Krim:Realii" meddelar om detta och länkar till Facebook-sidan "Press-meddelanden från Krim" (Пресс-анонсы Крыма).

Enligt vad organisatörerna har informerat om, så kommer president Putins rådgivare, ultrahöger-politikern Sergej Glazjov, och "vice premiärministern" på Krim Michail Sjeremet, och även medlemmen i Ryska Federationens råd för mänskliga rättigheter, Maxim Sjevchenko, att komma till evenemanget.

  Även har representanter för 12 europeiska länder planerat att deltaga i "konferensen", däribland ordföranden för kommittéen för utrikes ärenden inom det ungerska partiet "Jobbik - för ett bättre Ungern", Marton Gyöngyösi. 

I annonsen talas om att det under evenemanget kommer att äga rum ett "forum för att bilda ett antifascistiskt (anti-majdanskt) råd inom Ryska Federationen".

  Evenemanget kommer enligt planerna att äga rum den 29 Augusti på hotellet "Jalta-Inturist".

  Därvid har meddelats från hotellets direktorie för kontakt med allmänheten , att "Jalta-Inturist" inte deltager i detta  evenemang, och har bett om att deras hotell inte ska nämnas i sammanhanget.

"Vi är en opolitisk organisation, och deltager inte i evenemanget", - har meddelats från hotellets styrelse.

Men uppgifterna om själva genomförandet av ett forum på hotellet 
har inte dementerats.

(ovan enligt ryskspråkiga , ukrainska web-publikationerna 
"Ukrainskaja Pravda" och "Unian.net" )

   


 Laholms tidning, Kyrkans tidning,  Aftonbladet, SvD, SvDSR, SR,  DN
BBC, Le Monde, Radio Echo Moskva

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"Mariupol - hela Ukrainas smärta"

  Jag har varit där tre gånger. I Mariupol. Men det var runt tjugo år sedan. Jag har ljusa minnen från de besöken... - (Nedan - utdrag från en artikel i Unian från igår - 15/3 . I artikeln talas inte om ryssar, utan om rasjister . Det låter som en blandning av det amerikanska sättet att säga "Ryssland" på - "Rasja" -  och "rasist" ..  ) I Ryssland, som är besatt av att vinna , vill man ofta påminna om den fasansfulla fascismen för åttio år sedan. Men nu utförs analoga brott genom de för närvarande största förbrytarna i världen - rasjisterna. De ödelägger Mariupol i Ukraina och jämnar det med marken, efter att förut ha övat sig i Groznij och Aleppo.   Mariupol gav inte upp 2014 och det ger inte upp nu. Från första dagen av den storskaliga invasionen har putinterroristerna inte upphört att försöka erövra staden, som utgör en av nyckelorterna för landvägskorridoren till Krim. Men det faktum att de lokala invånarna inte mötte “befriarna” med blommor och triko

Kiev och Paris

  Igår skrev publikationen Unian om ett möte mellan borgmästarna i Paris och Kiev, i själva Kiev. Kiev’s borgmästare Vitalij Klytjko mötte Paris’ borgmästare Anne Hidalgo, som besökte den ukrainska huvudstaden. Kiev undertecknade tillsammans med Frankrikes huvudstad en överenskommelse om vänskap och samarbete. Klytjko skrev om detta på sin Facebook-sida . "Frihet, jämlikhet.." Jag är glad att kunna hälsa delegationens deltagare och uttrycka min tacksamhet till Paris’ borgmästare Anne Hidalgo för hennes mod att genomföra ett besök i Ukrainas huvudstad under krigstid. Kiev är tacksam till Paris’ borgmästare för all den humanitära hjälp som visats, i själva Frankrike -  ukrainare har nödgats bli invandrare där - och vi är också tacksamma för hjälp till Ukraina och vår huvudstad”, sa Vitalij Klytjko under mötet. Kiev’s borgmästare påminde om att Paris’ stadshus den 22 Mars hade enhälligt röstat för att tillställa staden Kiev status som hedersmedborgare. Genom denna utmärkelse, s

KG Hammar drar blankt mot patriark Kirill

Nu prövas andarna. Flera kyrkoledare har vänt sig till den ryska kyrkans patriark, efter att Putin inledde invasionen av Ukraina i Februari. Så också ärkebiskop emeritus KG Hammar från Sverige. Hela hans brev till patriarken ligger framme på kristna, ryska hemsidor som t.ex.  " Basnitsa ": Ärkebiskop emeritus KG Hammar till patriark Kirill   Jag vänder mig direkt till ledaren för en av de största kyrkorna i världen: patriarken över Moskva och hela Rus - Kirill. Till er vänder man sig med orden “Ers helighet”. Men vad finns det för heligt i att förråda sin Herre, Jesus från Nasaret, som trädde upp mot det romerska imperiet, och som gav sitt liv för den tro han bekände ? Vad finns det för heligt i att göra vänskapen med maktens högsta representant viktigare än uppgiften att utforma Kristi efterföljelse för mer än 100 miljoner troende i Ryssland ? Hur kan man så underkasta sig makten ? Och sluta ögonen inför alla människor som har blivit dödade och stympade, inför miljoner som h