Fortsätt till huvudinnehåll

Sista posten på "Sub Umbra arkiv" (mest för formens skull)

Det inlägg du ville läsa finns förmodligen strax nedanför, eller någonstans nedanför

Anti-fascistiskt?

 På det annekterade Krim kommer tydligen att hållas en konferens 29 - 30 /8  :"Ryssland, Ukraina, Novorossija: globala problem och utmaningar", i vilken representanter (terrorist-ledare) för illegala , separatistiska grupperingar kommer att deltaga, Alexander Borodaj, Igor Strelkov,Alexander Mozgovoj. 
Strelkov, eller Girkin, tidigare "försvarsminister" för DNR (=folkrepubliken Donetsk) har varit försvunnen ett tag. Dyker han upp på Krim ?

   "Krim:Realii" meddelar om detta och länkar till Facebook-sidan "Press-meddelanden från Krim" (Пресс-анонсы Крыма).

Enligt vad organisatörerna har informerat om, så kommer president Putins rådgivare, ultrahöger-politikern Sergej Glazjov, och "vice premiärministern" på Krim Michail Sjeremet, och även medlemmen i Ryska Federationens råd för mänskliga rättigheter, Maxim Sjevchenko, att komma till evenemanget.

  Även har representanter för 12 europeiska länder planerat att deltaga i "konferensen", däribland ordföranden för kommittéen för utrikes ärenden inom det ungerska partiet "Jobbik - för ett bättre Ungern", Marton Gyöngyösi. 

I annonsen talas om att det under evenemanget kommer att äga rum ett "forum för att bilda ett antifascistiskt (anti-majdanskt) råd inom Ryska Federationen".

  Evenemanget kommer enligt planerna att äga rum den 29 Augusti på hotellet "Jalta-Inturist".

  Därvid har meddelats från hotellets direktorie för kontakt med allmänheten , att "Jalta-Inturist" inte deltager i detta  evenemang, och har bett om att deras hotell inte ska nämnas i sammanhanget.

"Vi är en opolitisk organisation, och deltager inte i evenemanget", - har meddelats från hotellets styrelse.

Men uppgifterna om själva genomförandet av ett forum på hotellet 
har inte dementerats.

(ovan enligt ryskspråkiga , ukrainska web-publikationerna 
"Ukrainskaja Pravda" och "Unian.net" )

   


 Laholms tidning, Kyrkans tidning,  Aftonbladet, SvD, SvDSR, SR,  DN
BBC, Le Monde, Radio Echo Moskva

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ortodoxa teologer förkastar "den ryska världens" teologi

 Hundratals ortodoxa teologer från många länder har undertecknat ett öppet brev, där de vänder sig mot vissa nationalistiskt-religiösa föreställningar som de menar vara drivkraften bakom Rysslands krig mot Ukraina. Här ett utdrag: “ Om hela världens fred, om Guds heliga församlingars välstånd, om allas förening, beder vi dig, Herre ” (ur den ortodoxa liturgin)   Den ryska invasionen av Ukraina den 24:eFebruari 2022 utgör ett historiskt hot mot den ortodoxa, kristna traditionen. Ännu mer hotfullt för ortodoxa troende är det att det högre prästerskapet inom den Ryskortodoxa kyrkan vägrar att erkänna detta för en invasion genom att göra vaga uttalanden om nödvändigheten av fred i ljuset av “händelserna” och “de militära aktionerna” i Ukraina. Samtidigt talar de om det ursprungligt broderliga förhållandet mellan ukrainare och ryssar, vilka utgör det “heliga Rus”, och anklagar det onda “Väst” för de militära aktionerna, och råder t.o.m. de religiösa samfunden att be på sådant vis att fientl

Kiev och Paris

  Igår skrev publikationen Unian om ett möte mellan borgmästarna i Paris och Kiev, i själva Kiev. Kiev’s borgmästare Vitalij Klytjko mötte Paris’ borgmästare Anne Hidalgo, som besökte den ukrainska huvudstaden. Kiev undertecknade tillsammans med Frankrikes huvudstad en överenskommelse om vänskap och samarbete. Klytjko skrev om detta på sin Facebook-sida . "Frihet, jämlikhet.." Jag är glad att kunna hälsa delegationens deltagare och uttrycka min tacksamhet till Paris’ borgmästare Anne Hidalgo för hennes mod att genomföra ett besök i Ukrainas huvudstad under krigstid. Kiev är tacksam till Paris’ borgmästare för all den humanitära hjälp som visats, i själva Frankrike -  ukrainare har nödgats bli invandrare där - och vi är också tacksamma för hjälp till Ukraina och vår huvudstad”, sa Vitalij Klytjko under mötet. Kiev’s borgmästare påminde om att Paris’ stadshus den 22 Mars hade enhälligt röstat för att tillställa staden Kiev status som hedersmedborgare. Genom denna utmärkelse, s