Fortsätt till huvudinnehåll

Sista posten på "Sub Umbra arkiv" (mest för formens skull)

Det inlägg du ville läsa finns förmodligen strax nedanför, eller någonstans nedanför

Bloodhound... ?

Den amerikanska rockgruppen "Bloodhound Gang" avstängdes från en musikfestival och blev dessutom utvisade från Ryssland - enligt SvD, HD, DN, Expressen, The Independent, Radio Eko Moskva - . De hade tidigare i veckan, medan de befann sig i  Odessa i Ukraina, skändat den ryska flaggan , på scenen i samband med en konsert, och skulle sedan, enligt planerna, ha framträtt i Ryssland, någonstans i Krasnodar-området. 
Men tji!

    En rysk bloggare kommenterar med viss ironi:" Jaha, det tycks som om allt slutade på bästa vis när det gäller dessa dårar. De togs bort från festivalen och sparkades ut ur landet. På flygplatsen försökte några ge dem stryk. En viss A Tkachev (ortodox predikant) påminde om ägg och tomater vilka också kom flygande efter dem. USA:s ambassadör i Ryssland sa 'Äsch!'.
 Så vänskapligt och så i sin ordning!

  Men det är klart att det fanns någon tok till tjänstgörande i Duman, som orerade om att det hela var en planerad aktion, och att det måste redas ut vilka som hade bjudit hit gruppen. Nu släpar man fram de stackars organisatörerna, som inte är skyldiga till någonting, för att statuera ett exempel.

  Och efter detta praktiskt taget enhälliga fördömande så avslutas saken med Bloodhound Gang. Halva befolkningen ställer rättsinnigt upp för de helt oskyldiga organisatörerna bakom festivalen, och således mot demagogerna i Duman.

  Och vi har inte lärt oss något av historien med Pussy Riot.


    Hmm...


 

  Läs även andra bloggares åsikter om

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ortodoxa teologer förkastar "den ryska världens" teologi

 Hundratals ortodoxa teologer från många länder har undertecknat ett öppet brev, där de vänder sig mot vissa nationalistiskt-religiösa föreställningar som de menar vara drivkraften bakom Rysslands krig mot Ukraina. Här ett utdrag: “ Om hela världens fred, om Guds heliga församlingars välstånd, om allas förening, beder vi dig, Herre ” (ur den ortodoxa liturgin)   Den ryska invasionen av Ukraina den 24:eFebruari 2022 utgör ett historiskt hot mot den ortodoxa, kristna traditionen. Ännu mer hotfullt för ortodoxa troende är det att det högre prästerskapet inom den Ryskortodoxa kyrkan vägrar att erkänna detta för en invasion genom att göra vaga uttalanden om nödvändigheten av fred i ljuset av “händelserna” och “de militära aktionerna” i Ukraina. Samtidigt talar de om det ursprungligt broderliga förhållandet mellan ukrainare och ryssar, vilka utgör det “heliga Rus”, och anklagar det onda “Väst” för de militära aktionerna, och råder t.o.m. de religiösa samfunden att be på sådant vis att fientl

Kiev och Paris

  Igår skrev publikationen Unian om ett möte mellan borgmästarna i Paris och Kiev, i själva Kiev. Kiev’s borgmästare Vitalij Klytjko mötte Paris’ borgmästare Anne Hidalgo, som besökte den ukrainska huvudstaden. Kiev undertecknade tillsammans med Frankrikes huvudstad en överenskommelse om vänskap och samarbete. Klytjko skrev om detta på sin Facebook-sida . "Frihet, jämlikhet.." Jag är glad att kunna hälsa delegationens deltagare och uttrycka min tacksamhet till Paris’ borgmästare Anne Hidalgo för hennes mod att genomföra ett besök i Ukrainas huvudstad under krigstid. Kiev är tacksam till Paris’ borgmästare för all den humanitära hjälp som visats, i själva Frankrike -  ukrainare har nödgats bli invandrare där - och vi är också tacksamma för hjälp till Ukraina och vår huvudstad”, sa Vitalij Klytjko under mötet. Kiev’s borgmästare påminde om att Paris’ stadshus den 22 Mars hade enhälligt röstat för att tillställa staden Kiev status som hedersmedborgare. Genom denna utmärkelse, s