Fortsätt till huvudinnehåll

Det ryska utrikesministeriets taleskvinna Maria Zacharova: "Vi står på historiens ljusa sida"

Här nedan Zacharovas eget telegram-meddelande som publicerats av Echo Moskva. Hör och häpna !

Vi står på historiens ljusa sida

Har ni märkt hur tvärt hela väst-samhället har glömt mänskliga rättigheter ? Hur hade det inte inpräglat de förtrollande orden i minnet, som tillät dem att bryta mot suveräna länders lagar och mot internationell rätt:”medborgarsamhället”, “infrastruktur, att ombesörja livsviktiga funktioner”, “äldringar och barn”, “kvinnor och flickor”, “att ombesörja tillträde för humanitära organisationer och journalister”, o.s.v !

Inget av detta finns i Donbass, enligt den “civiliserade demokratins” uppfattning. Ingen behöver försvaras där , eftersom, utifrån deras synvinkel, finns inget av det där.

Men allt detta finns där och kräver verklig och inte inbillad hjälp-  och stöd. Och de som kommer att fortsätta ignorera den olyckliga situationen för folk i Donbass, blir delaktiga i den artificiella Kievregimens brott mot mänskligheten.

Det är mycket som har gått ur händerna på de västliga demokrat-makarna. Miljoner som gått under över hela världen genom deras geopolitiska experiment kan inte längre ställa sina mördare till svars. Ryssland har gjort allt det förmår för att stå emot dessa ärelösa människor, genom att inte släppa fram anglosaxernas framlagda förslag genom FN:s säkerhetsråd om att ockupera Irak, genom att inte deltaga i erövrandet av suveräna stater och utbyte av regimer i Mellanöstern och i Nordafrika, genom att försvara suveräna stater, på deras egen begäran, mot internationell terrorism, och genom att inte tillåta folkutrotning på grund av etniska kännetecken, genom att uppmana till enighet i fredens namn på grundval av internationell rätt.    

 Vårt land är inte främmande för att stå emot det onda . Vi står på historiens ljusa sida, och det bekräftas genom fakta.

- - 


Så långt Zacharova. Den här gången. Det fanns många invändningar i kommentarerna.  Jag vet inte riktigt vilken jag ska välja. Kanske den här, av "viktorova1", som markerade just denna mening: "Miljoner som gått under över hela världen genom deras geopolitiska experiment kan inte längre ställa sina mördare till svars"

viktorova1: - "Ja, det var ju amerikanerna som hemligstämplade NKVD:s och KGB:s arkiv"

-

  Jag bemöter Zacharovas mörktonade svada på min ryska blogg. I stort sett samma ordalydelse på engelska -  här.

x

    

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"Mariupol - hela Ukrainas smärta"

  Jag har varit där tre gånger. I Mariupol. Men det var runt tjugo år sedan. Jag har ljusa minnen från de besöken... - (Nedan - utdrag från en artikel i Unian från igår - 15/3 . I artikeln talas inte om ryssar, utan om rasjister . Det låter som en blandning av det amerikanska sättet att säga "Ryssland" på - "Rasja" -  och "rasist" ..  ) I Ryssland, som är besatt av att vinna , vill man ofta påminna om den fasansfulla fascismen för åttio år sedan. Men nu utförs analoga brott genom de för närvarande största förbrytarna i världen - rasjisterna. De ödelägger Mariupol i Ukraina och jämnar det med marken, efter att förut ha övat sig i Groznij och Aleppo.   Mariupol gav inte upp 2014 och det ger inte upp nu. Från första dagen av den storskaliga invasionen har putinterroristerna inte upphört att försöka erövra staden, som utgör en av nyckelorterna för landvägskorridoren till Krim. Men det faktum att de lokala invånarna inte mötte “befriarna” med blommor och triko

Kiev och Paris

  Igår skrev publikationen Unian om ett möte mellan borgmästarna i Paris och Kiev, i själva Kiev. Kiev’s borgmästare Vitalij Klytjko mötte Paris’ borgmästare Anne Hidalgo, som besökte den ukrainska huvudstaden. Kiev undertecknade tillsammans med Frankrikes huvudstad en överenskommelse om vänskap och samarbete. Klytjko skrev om detta på sin Facebook-sida . "Frihet, jämlikhet.." Jag är glad att kunna hälsa delegationens deltagare och uttrycka min tacksamhet till Paris’ borgmästare Anne Hidalgo för hennes mod att genomföra ett besök i Ukrainas huvudstad under krigstid. Kiev är tacksam till Paris’ borgmästare för all den humanitära hjälp som visats, i själva Frankrike -  ukrainare har nödgats bli invandrare där - och vi är också tacksamma för hjälp till Ukraina och vår huvudstad”, sa Vitalij Klytjko under mötet. Kiev’s borgmästare påminde om att Paris’ stadshus den 22 Mars hade enhälligt röstat för att tillställa staden Kiev status som hedersmedborgare. Genom denna utmärkelse, s

KG Hammar drar blankt mot patriark Kirill

Nu prövas andarna. Flera kyrkoledare har vänt sig till den ryska kyrkans patriark, efter att Putin inledde invasionen av Ukraina i Februari. Så också ärkebiskop emeritus KG Hammar från Sverige. Hela hans brev till patriarken ligger framme på kristna, ryska hemsidor som t.ex.  " Basnitsa ": Ärkebiskop emeritus KG Hammar till patriark Kirill   Jag vänder mig direkt till ledaren för en av de största kyrkorna i världen: patriarken över Moskva och hela Rus - Kirill. Till er vänder man sig med orden “Ers helighet”. Men vad finns det för heligt i att förråda sin Herre, Jesus från Nasaret, som trädde upp mot det romerska imperiet, och som gav sitt liv för den tro han bekände ? Vad finns det för heligt i att göra vänskapen med maktens högsta representant viktigare än uppgiften att utforma Kristi efterföljelse för mer än 100 miljoner troende i Ryssland ? Hur kan man så underkasta sig makten ? Och sluta ögonen inför alla människor som har blivit dödade och stympade, inför miljoner som h