Fortsätt till huvudinnehåll

Adelaja överlämnad åt djävulen

Moskva's pingstunion - ROScHVE - har fattat sitt beslut. En skrivelse är  adresserad först och främst till alla de som har ansvar inom ROScHVE, och utlagd på deras hemsida.


"… vi sörjer djupt och uppriktigt över Sunday Adelaja's andliga och moraliska fall. Även om vi för ganska länge sedan märkte av varningssignaler i denne mans liv och verksamhet, vilket vi talade om för honom personligen , och även offentliggjorde i Unionens officiella uttalanden, men in i det sista ville vi inte tro att såpass allvarliga synder förekom i hans liv. Och bara först när bevisen blev ovedersägliga vände vi oss den 21 Mars i ett brev till doktor Toff Ulysses … 

Vi tar det inträffade som en allvarlig förlust för hela den evangeliska rörelsen, inte bara i Ukraina, utan även i Ryssland och i hela världen . En sådan människas fall, särskilt då han är känd, är alltid vår gemensamma tragedi. I samband med detta har den 31 Mars 2016 …  fattats följande beslut, avgöranden och rekommendationer:

x Idag har vi inte kunnat se någon som helst ånger från Sunday Adelaja's sida.


 Som vi ser det utgör han inte en apostel, pastor , äldste eller vad han kan fortsätta kalla sig. Men han är otuktig, en äktenskapsbrytare, lögnare, en omåttligt förvriden människa, en skrymtande syndare , en sådan om vilka det står skrivet, att för deras skull blir Guds namn smädat bland hedningarna (Rom 2:24).

x Vi hoppas och ber för Sunday Adelaja's omvändelse och upprättelse vad gäller hans förhållande till Gud, men menar att efter allt som har skett  så är hans upprättelse till ett andligt ämbete och en tjänst som församlings-äldste utesluten.

x Genom att följa anvisningarna i Skriften (1 Kor. 5:4 - 5) , i bön, fördenskull, att vi ska äga ett hopp om att hans ande blir frälst på vår Herres Jesu Kristi dag, avskiljer vi Sunday Adelaja från församlingen och överlämnar honom åt Satan till köttets fördärv (översätts "izmorzjenie" på ryska = "utmärglande" eller "förtärande"). 
Även om församlingen 'Guds Ambassad' inte ingår i ROScHVE's struktur, så tror vi att Kristi församling är en. Och den andliga kraften, om den brukas i överensstämmelse med Guds Ord, verkar i hela Kristi kropp, oberoende av konfession eller administration....."


Vidare uppmanas till förbön för församlingen "Guds Ambassad" och för Sunday Adelaja själv. Det uppmanas till att undfly att diskutera det inträffade , allrahelst offentligt över sociala media ..o s v 

Det gäller att ta vara på situationen för att rannsaka sig själv: finns det möjligen sfärer i mitt liv, där jag har kompromissat med synden ?.. "Den som står må se till att han icke faller" (1 Kor 10:12)

   Vidare ifrågasätts den andliga vaksamheten hos dem som har arbetat nära Adelaja, och det rekommenderas att undvika samarbete med dem.

Adelaja i full gång tidigare i kväll 1/4. Han borde ha tagit vara på sin mentors råd, enligt ROScHVE, och bara ha tagit farväl av sin församling den 31/4, och lämna alla uppdrag. Men redan på kvällen den 30/4 lär han ha sagt att han underkände sin mentors råd.
- - 
 En avgörande händelse verkar vara Sunday Adelaja's uppträdande under gårdagen , då han enligt viss uppfattning skulle bekänna sin synd inför alla, och visa prov på ånger. Tidningen "Segodnya" skriver idag:

"DETALJER OM SKANDALEN MED PASTOR ADELAJA: ISTÄLLET FÖR OMVÄNDELSE - SKRATT, SÅNG OCH INSAMLING AV PENGAR..

... torsdagen den 31 Mars , dagen för inledningen av 'Ambassadens' 22:a årliga konferens i Kiev, skulle Adelaja har erkänt och ångrat sig inför konferens-församlingen. Ingenting sådant skedde, - 'Segodnya's' medarbetare kunde själva övertyga sig om den saken , efter att ha begett sig till högtidligheten. Sunday var uppåt, skrattade mycket, och nämnde bara om hur de ukrainska, rättsvårdande myndigheterna, förmodligen avsiktligt, hade kallat honom att infinna sig vid en rättegång samma dag ( ett brottmål är väckt mot honom i Ukraina enligt 190:e § 4:e stycket 'Bedrägeri i ovanligt grov omfattning', vilket kan leda till 12 års fängelse och konfiskering av egendom - - ) ... o s v "


Den 22:a årliga konferensen ("Ambassadens" födelsedagsfest,  s a s) kommer att fortsätta t o. m. 3/4. Konferensen kan följas på ryska/ukrainska, och med engelsk översättning härDagen

Aletheia
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"Mariupol - hela Ukrainas smärta"

  Jag har varit där tre gånger. I Mariupol. Men det var runt tjugo år sedan. Jag har ljusa minnen från de besöken... - (Nedan - utdrag från en artikel i Unian från igår - 15/3 . I artikeln talas inte om ryssar, utan om rasjister . Det låter som en blandning av det amerikanska sättet att säga "Ryssland" på - "Rasja" -  och "rasist" ..  ) I Ryssland, som är besatt av att vinna , vill man ofta påminna om den fasansfulla fascismen för åttio år sedan. Men nu utförs analoga brott genom de för närvarande största förbrytarna i världen - rasjisterna. De ödelägger Mariupol i Ukraina och jämnar det med marken, efter att förut ha övat sig i Groznij och Aleppo.   Mariupol gav inte upp 2014 och det ger inte upp nu. Från första dagen av den storskaliga invasionen har putinterroristerna inte upphört att försöka erövra staden, som utgör en av nyckelorterna för landvägskorridoren till Krim. Men det faktum att de lokala invånarna inte mötte “befriarna” med blommor och triko

Kiev och Paris

  Igår skrev publikationen Unian om ett möte mellan borgmästarna i Paris och Kiev, i själva Kiev. Kiev’s borgmästare Vitalij Klytjko mötte Paris’ borgmästare Anne Hidalgo, som besökte den ukrainska huvudstaden. Kiev undertecknade tillsammans med Frankrikes huvudstad en överenskommelse om vänskap och samarbete. Klytjko skrev om detta på sin Facebook-sida . "Frihet, jämlikhet.." Jag är glad att kunna hälsa delegationens deltagare och uttrycka min tacksamhet till Paris’ borgmästare Anne Hidalgo för hennes mod att genomföra ett besök i Ukrainas huvudstad under krigstid. Kiev är tacksam till Paris’ borgmästare för all den humanitära hjälp som visats, i själva Frankrike -  ukrainare har nödgats bli invandrare där - och vi är också tacksamma för hjälp till Ukraina och vår huvudstad”, sa Vitalij Klytjko under mötet. Kiev’s borgmästare påminde om att Paris’ stadshus den 22 Mars hade enhälligt röstat för att tillställa staden Kiev status som hedersmedborgare. Genom denna utmärkelse, s

KG Hammar drar blankt mot patriark Kirill

Nu prövas andarna. Flera kyrkoledare har vänt sig till den ryska kyrkans patriark, efter att Putin inledde invasionen av Ukraina i Februari. Så också ärkebiskop emeritus KG Hammar från Sverige. Hela hans brev till patriarken ligger framme på kristna, ryska hemsidor som t.ex.  " Basnitsa ": Ärkebiskop emeritus KG Hammar till patriark Kirill   Jag vänder mig direkt till ledaren för en av de största kyrkorna i världen: patriarken över Moskva och hela Rus - Kirill. Till er vänder man sig med orden “Ers helighet”. Men vad finns det för heligt i att förråda sin Herre, Jesus från Nasaret, som trädde upp mot det romerska imperiet, och som gav sitt liv för den tro han bekände ? Vad finns det för heligt i att göra vänskapen med maktens högsta representant viktigare än uppgiften att utforma Kristi efterföljelse för mer än 100 miljoner troende i Ryssland ? Hur kan man så underkasta sig makten ? Och sluta ögonen inför alla människor som har blivit dödade och stympade, inför miljoner som h