Fortsätt till huvudinnehåll

Inför påvebesöket - brinnande buskar i Jerusalem ?

"Israel har satt judiska extremister i husarrest med anledning av påvens besök till landet i helgen.." - enligt samstämmiga uppgifter i olika media. 
Den israeliska brandkåren lär ha fullt upp. 
   Inför påvebesöket i Mellanöstern som ska vara mellan 24 - 26 Maj, sträcka sig genom tre länder och engagera inte minst tre religioner, har bl.a, enligt ryskspråkiga israeliska media, några personer tagit sig för att sätta eld på buskar på berget Scopus. Det är just det berg vid Jerusalem där påven lär komma att landa med sin helikopter, efter att först ha besökt Jordanien. En del har därvid använt sig av Molotov-cocktails. 

  En brinnande buske , antänd genom en Molotov-cocktal ! Är det någon mer än jag som uppfattar ett beaktansvärt tecken ? 

Israelisk brandbil
  Andra har slagit sig på att skriva  över kristna monument med "anti-kristen graffiti", där det står sådana saker som t.ex:  "Prislapp...Kung David är för judarna...Jesus är skräp"


   Påven ska inte åka med "påvemobil", men ha två sakkunniga personer från Argentina vid sin sida, en judisk rabbin och en muslimsk imam, för att genomföra denna del av sin "smidiga, mänskliga resa". Eventuellt helt i denne påves anda, har ärkebiskop Fouad Twal, den latinske patriarken i Jerusalem, nyligen höjt rösten för att den heliga staden Jerusalem ska bli erkänd som "mänsklighetens huvudstad", med särskild internationell status.  (Om du kan engelska - ganska upplysande artikel om bakgrunden till påvebesöket här . Franska? Om själva påvebesöket - här)

   Vilka fler storslagna, mänskliga monument kommer framledes att höja sig över denna stad - och raseras igen -  innan den Jesus som inte sällan är "skräp" i människors ögon, inträder i världen en andra gång, med förbluffande precision.  (Hebr. 1:6)


DN, DN, Dagen, Kyrkans tidning, Laholms tidning

OBS ! Temadag i Uppsala 24/5 "Enhet under påven?" - se bloggen Aletheia Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"Mariupol - hela Ukrainas smärta"

  Jag har varit där tre gånger. I Mariupol. Men det var runt tjugo år sedan. Jag har ljusa minnen från de besöken... - (Nedan - utdrag från en artikel i Unian från igår - 15/3 . I artikeln talas inte om ryssar, utan om rasjister . Det låter som en blandning av det amerikanska sättet att säga "Ryssland" på - "Rasja" -  och "rasist" ..  ) I Ryssland, som är besatt av att vinna , vill man ofta påminna om den fasansfulla fascismen för åttio år sedan. Men nu utförs analoga brott genom de för närvarande största förbrytarna i världen - rasjisterna. De ödelägger Mariupol i Ukraina och jämnar det med marken, efter att förut ha övat sig i Groznij och Aleppo.   Mariupol gav inte upp 2014 och det ger inte upp nu. Från första dagen av den storskaliga invasionen har putinterroristerna inte upphört att försöka erövra staden, som utgör en av nyckelorterna för landvägskorridoren till Krim. Men det faktum att de lokala invånarna inte mötte “befriarna” med blommor och triko

Kiev och Paris

  Igår skrev publikationen Unian om ett möte mellan borgmästarna i Paris och Kiev, i själva Kiev. Kiev’s borgmästare Vitalij Klytjko mötte Paris’ borgmästare Anne Hidalgo, som besökte den ukrainska huvudstaden. Kiev undertecknade tillsammans med Frankrikes huvudstad en överenskommelse om vänskap och samarbete. Klytjko skrev om detta på sin Facebook-sida . "Frihet, jämlikhet.." Jag är glad att kunna hälsa delegationens deltagare och uttrycka min tacksamhet till Paris’ borgmästare Anne Hidalgo för hennes mod att genomföra ett besök i Ukrainas huvudstad under krigstid. Kiev är tacksam till Paris’ borgmästare för all den humanitära hjälp som visats, i själva Frankrike -  ukrainare har nödgats bli invandrare där - och vi är också tacksamma för hjälp till Ukraina och vår huvudstad”, sa Vitalij Klytjko under mötet. Kiev’s borgmästare påminde om att Paris’ stadshus den 22 Mars hade enhälligt röstat för att tillställa staden Kiev status som hedersmedborgare. Genom denna utmärkelse, s

KG Hammar drar blankt mot patriark Kirill

Nu prövas andarna. Flera kyrkoledare har vänt sig till den ryska kyrkans patriark, efter att Putin inledde invasionen av Ukraina i Februari. Så också ärkebiskop emeritus KG Hammar från Sverige. Hela hans brev till patriarken ligger framme på kristna, ryska hemsidor som t.ex.  " Basnitsa ": Ärkebiskop emeritus KG Hammar till patriark Kirill   Jag vänder mig direkt till ledaren för en av de största kyrkorna i världen: patriarken över Moskva och hela Rus - Kirill. Till er vänder man sig med orden “Ers helighet”. Men vad finns det för heligt i att förråda sin Herre, Jesus från Nasaret, som trädde upp mot det romerska imperiet, och som gav sitt liv för den tro han bekände ? Vad finns det för heligt i att göra vänskapen med maktens högsta representant viktigare än uppgiften att utforma Kristi efterföljelse för mer än 100 miljoner troende i Ryssland ? Hur kan man så underkasta sig makten ? Och sluta ögonen inför alla människor som har blivit dödade och stympade, inför miljoner som h