Fortsätt till huvudinnehåll

Tvivel om Syrien

Obama tvivlar om det berättigade i att angripa Syrien. Det kan vara ett viktigt tvivel.
När G 20 - ledarna var samlade nyligen i S:t Peterburg, var det framför allt Syrien som var på agendan. Putin räknade upp vilka länder som var emot ett USA-lett angrepp, och viftade med ett brev från Påven. 
  Ja, andarna är i rörelse.

" Slutligen kom anden fram.." - 1 Kon. 22:21
  Andarna var i rörelse också i Bibelns första konungabok, det 22:a kapitlet. Det handlade också då om Syrien. Konungen i Juda och konungen i Israel ville båda gå till angrepp mot Syrien , för ett landområdes skull. Men båda konungarna tvivlade. Och med deras tvivel letade sig sanningen så småningom fram. Men den ville de icke höra.

  Vad var sanningen? Det var Mika som fick tala om den:"Allt är lögn. Tro inte på någonting. Hela vår offentlighet är formligen penetrerad av lögnpropaganda!"

   Putin i S:t Peterburg höll, med Edward Snowden som politisk flykting, och med en hel del "offentlighet" på sin sida, tummen i ögat på Obama.
   Ödmjukt av Obama att ändå vilja lyssna till det ryska rådet om ett FN-övervakat överlämnande av alla kemiska stridsmedel i Syrien?

  Ett och annat återstår att se.
  Försåvitt vi vill se.
  GPDN, SR, SvD, SvD, Expressen, Aftonbladet , Dagen Läs även andra bloggares åsikter om ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"Mariupol - hela Ukrainas smärta"

  Jag har varit där tre gånger. I Mariupol. Men det var runt tjugo år sedan. Jag har ljusa minnen från de besöken... - (Nedan - utdrag från en artikel i Unian från igår - 15/3 . I artikeln talas inte om ryssar, utan om rasjister . Det låter som en blandning av det amerikanska sättet att säga "Ryssland" på - "Rasja" -  och "rasist" ..  ) I Ryssland, som är besatt av att vinna , vill man ofta påminna om den fasansfulla fascismen för åttio år sedan. Men nu utförs analoga brott genom de för närvarande största förbrytarna i världen - rasjisterna. De ödelägger Mariupol i Ukraina och jämnar det med marken, efter att förut ha övat sig i Groznij och Aleppo.   Mariupol gav inte upp 2014 och det ger inte upp nu. Från första dagen av den storskaliga invasionen har putinterroristerna inte upphört att försöka erövra staden, som utgör en av nyckelorterna för landvägskorridoren till Krim. Men det faktum att de lokala invånarna inte mötte “befriarna” med blommor och triko

Kiev och Paris

  Igår skrev publikationen Unian om ett möte mellan borgmästarna i Paris och Kiev, i själva Kiev. Kiev’s borgmästare Vitalij Klytjko mötte Paris’ borgmästare Anne Hidalgo, som besökte den ukrainska huvudstaden. Kiev undertecknade tillsammans med Frankrikes huvudstad en överenskommelse om vänskap och samarbete. Klytjko skrev om detta på sin Facebook-sida . "Frihet, jämlikhet.." Jag är glad att kunna hälsa delegationens deltagare och uttrycka min tacksamhet till Paris’ borgmästare Anne Hidalgo för hennes mod att genomföra ett besök i Ukrainas huvudstad under krigstid. Kiev är tacksam till Paris’ borgmästare för all den humanitära hjälp som visats, i själva Frankrike -  ukrainare har nödgats bli invandrare där - och vi är också tacksamma för hjälp till Ukraina och vår huvudstad”, sa Vitalij Klytjko under mötet. Kiev’s borgmästare påminde om att Paris’ stadshus den 22 Mars hade enhälligt röstat för att tillställa staden Kiev status som hedersmedborgare. Genom denna utmärkelse, s

KG Hammar drar blankt mot patriark Kirill

Nu prövas andarna. Flera kyrkoledare har vänt sig till den ryska kyrkans patriark, efter att Putin inledde invasionen av Ukraina i Februari. Så också ärkebiskop emeritus KG Hammar från Sverige. Hela hans brev till patriarken ligger framme på kristna, ryska hemsidor som t.ex.  " Basnitsa ": Ärkebiskop emeritus KG Hammar till patriark Kirill   Jag vänder mig direkt till ledaren för en av de största kyrkorna i världen: patriarken över Moskva och hela Rus - Kirill. Till er vänder man sig med orden “Ers helighet”. Men vad finns det för heligt i att förråda sin Herre, Jesus från Nasaret, som trädde upp mot det romerska imperiet, och som gav sitt liv för den tro han bekände ? Vad finns det för heligt i att göra vänskapen med maktens högsta representant viktigare än uppgiften att utforma Kristi efterföljelse för mer än 100 miljoner troende i Ryssland ? Hur kan man så underkasta sig makten ? Och sluta ögonen inför alla människor som har blivit dödade och stympade, inför miljoner som h