Fortsätt till huvudinnehåll

"Profeternas ord på tunnelbanans väggar"

    Poeten och låtskrivaren Paul Simon ska komma till Stockholm, och till Globen, i sommar, enligt tidningarnas kultursidor.
  DN, SvD, Aftonbladet
   Det var han som skrev den ödesmättade sången "Sound of Silence" en gång. Något av en apokalytisk vision, som bland annat innehåller denna strof:

                   "

                                                                                                                                           ..     "

    Kan man se profeternas ord skrivna på tunnelbanans väggar? Jag gick runt och sökte i några tunnelbanestationer i Stockholm där jag bor, och tog några bilder - av väggarna.


  Jag hade iallafall inga problem sedan att placera de bibelord jag kom att tänka på mot tunnelbaneväggarnas bakgrund.

1)      Mose - om Jesus, som genom sin död på korset "söndertrampade ormens huvud", d.v.s. krossade djävulens makt över syndare som omvänder sig till Gud:


   
 
2)    Jesaja - om Jesus, som skulle födas av "alma", en jungfru. Vilket skedde på den tiden i Betlehem:
3)    Profeten Jesaja om Jesu lidande, om att han blev avvisad och inte erkänd:


 
4) Profeten Sakarja om ett tidstecken - den världsvida mobilisering omkring Jerusalem, vilken redan visar sig på diplomatisk nivå, och som dagligen gör sig påmind i alla media:
 
 
    5) Aposteln Johannes om ett annat tidstecken - Kvinnan på Vilddjuret, den falska religion, förfalskad kristendom inte undantagen, som etablerar sig främst med stöd av staten:


     
  6)  Profeten Daniel om Människosonens - Jesu -  tillkommelse i härlighet:


         
7)     Aposteln Johannes - om Jesu tillkommelse, vilken är nära förestående:


 
          "Tiden är kort" är tunnelbaneväggarnas budskap. - Sök Herren medan Han låter sig finnas! - Maranata!

                  
                                                                                      
                                                            (Alla bibelcitat från 1917 års bibelöversättning)
       
                 
Andra bloggar om:

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"Mariupol - hela Ukrainas smärta"

  Jag har varit där tre gånger. I Mariupol. Men det var runt tjugo år sedan. Jag har ljusa minnen från de besöken... - (Nedan - utdrag från en artikel i Unian från igår - 15/3 . I artikeln talas inte om ryssar, utan om rasjister . Det låter som en blandning av det amerikanska sättet att säga "Ryssland" på - "Rasja" -  och "rasist" ..  ) I Ryssland, som är besatt av att vinna , vill man ofta påminna om den fasansfulla fascismen för åttio år sedan. Men nu utförs analoga brott genom de för närvarande största förbrytarna i världen - rasjisterna. De ödelägger Mariupol i Ukraina och jämnar det med marken, efter att förut ha övat sig i Groznij och Aleppo.   Mariupol gav inte upp 2014 och det ger inte upp nu. Från första dagen av den storskaliga invasionen har putinterroristerna inte upphört att försöka erövra staden, som utgör en av nyckelorterna för landvägskorridoren till Krim. Men det faktum att de lokala invånarna inte mötte “befriarna” med blommor och triko

Kiev och Paris

  Igår skrev publikationen Unian om ett möte mellan borgmästarna i Paris och Kiev, i själva Kiev. Kiev’s borgmästare Vitalij Klytjko mötte Paris’ borgmästare Anne Hidalgo, som besökte den ukrainska huvudstaden. Kiev undertecknade tillsammans med Frankrikes huvudstad en överenskommelse om vänskap och samarbete. Klytjko skrev om detta på sin Facebook-sida . "Frihet, jämlikhet.." Jag är glad att kunna hälsa delegationens deltagare och uttrycka min tacksamhet till Paris’ borgmästare Anne Hidalgo för hennes mod att genomföra ett besök i Ukrainas huvudstad under krigstid. Kiev är tacksam till Paris’ borgmästare för all den humanitära hjälp som visats, i själva Frankrike -  ukrainare har nödgats bli invandrare där - och vi är också tacksamma för hjälp till Ukraina och vår huvudstad”, sa Vitalij Klytjko under mötet. Kiev’s borgmästare påminde om att Paris’ stadshus den 22 Mars hade enhälligt röstat för att tillställa staden Kiev status som hedersmedborgare. Genom denna utmärkelse, s

KG Hammar drar blankt mot patriark Kirill

Nu prövas andarna. Flera kyrkoledare har vänt sig till den ryska kyrkans patriark, efter att Putin inledde invasionen av Ukraina i Februari. Så också ärkebiskop emeritus KG Hammar från Sverige. Hela hans brev till patriarken ligger framme på kristna, ryska hemsidor som t.ex.  " Basnitsa ": Ärkebiskop emeritus KG Hammar till patriark Kirill   Jag vänder mig direkt till ledaren för en av de största kyrkorna i världen: patriarken över Moskva och hela Rus - Kirill. Till er vänder man sig med orden “Ers helighet”. Men vad finns det för heligt i att förråda sin Herre, Jesus från Nasaret, som trädde upp mot det romerska imperiet, och som gav sitt liv för den tro han bekände ? Vad finns det för heligt i att göra vänskapen med maktens högsta representant viktigare än uppgiften att utforma Kristi efterföljelse för mer än 100 miljoner troende i Ryssland ? Hur kan man så underkasta sig makten ? Och sluta ögonen inför alla människor som har blivit dödade och stympade, inför miljoner som h