Fortsätt till huvudinnehåll

Sista posten på "Sub Umbra arkiv" (mest för formens skull)

Det inlägg du ville läsa finns förmodligen strax nedanför, eller någonstans nedanför

USA vs. framgångspredikanter

    I något av den mest omfattande, offentliga uppgörelsen hittills med några namngivna, klassiska framgångs - eller "tros"-förkunnare, däribland Benny Hinn och Kenneth Copeland, har senator Charles Grassley nyligen avslutat den kommissions arbete som han har lett under c:a tre år.
   Om detta skriver bland annat bloggar på "Christian Post"...
"De predikanter som Grassley skrev till var Joyce Meyer  Ministries, World Healing Center (Benny Hinn) , Without Walls International Church (Randy och Paula White), New Birth Missionary Baptist Church (Eddie Long), Kenneth Copeland Ministries, och World Changers Church International (Creflo och Taffi Dollar). Senator Grassley bad var och en av dem att lämna vissa informationer om deras finanser och styrelseskick. Joyce Meyer Ministries och Benny Hinn Ministry svarade på Grassleys förfrågan och tillhandahöll information. De övriga fyra svarade inte , men åberopade religions-friheten." - - - 
 ...och  CNN, samt publikationen "The Nonprofit Quartely"...

  " Religiösa ledare har knappast applåderat Grassley och den icke vinstinriktade sektorn har varit litet tystlåtna när det gäller att kommentera. Ett motargument har varit att undersökningen har inkräktat på barriären mellan kyrka och stat. Till exempel Copeland vägrade att tillhandahålla information till Grassleys undersökning eftersom, som han sade, 'Detta tillhör Gud'. Andra har antytt att Grassley var partisk mot pingstvänner (Grassley själv är baptist). ."
och vidare
  "..  Istället för att tala för ändringar i skattelagstiftningen, har han bett Evangeliska Rådet för Finansiell Redovisning (EFCA) att skapa en kommission för att gå igenom rapporterna om de sex TV- evangelisterna,.."
... och även  The Baptist Standard  som har med dessa upprörande uppgifter:
" Medlemmar av Grassley's stab erkänner att de inte har 'tid eller resurser' för att lagsöka de fyra predikanter som inte lämnade fullständiga svar på frågorna. De har istället ställt samman rapporter som bygger på offentliga uppgifter, tredje person och insiders. Vad de bland annat har funnit är att insiders hos Kenneth Copeland Ministries i Fort Worth sagt att de blivit avskräckta från att tala med folk från Grassleys kommite't, och en tidigare anställd har sagt att de fått veta att 'Gud kommer att spoliera våra finanser' ifall de talade. Georgia-pastorn Creflo Dollars verksamhet har kallats för den 'minst samarbetsvillige' ..."

   "TV- evangelister undkommer straff i en senat-undersökning" är rubriken för "South Florida Times" artikel i saken, och inte minst bitsk är en ledare i DesMoinesRegister.com: "Grassley borde inte ge sig för hemlighetsfulla predikanter". 

  Svenska blogginlägg om Benny Hinn, m.fl : 1,2
3, 4
Enhanced by ZemantaEnhanced by Zemanta 

Andra bloggar om:

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"Mariupol - hela Ukrainas smärta"

  Jag har varit där tre gånger. I Mariupol. Men det var runt tjugo år sedan. Jag har ljusa minnen från de besöken... - (Nedan - utdrag från en artikel i Unian från igår - 15/3 . I artikeln talas inte om ryssar, utan om rasjister . Det låter som en blandning av det amerikanska sättet att säga "Ryssland" på - "Rasja" -  och "rasist" ..  ) I Ryssland, som är besatt av att vinna , vill man ofta påminna om den fasansfulla fascismen för åttio år sedan. Men nu utförs analoga brott genom de för närvarande största förbrytarna i världen - rasjisterna. De ödelägger Mariupol i Ukraina och jämnar det med marken, efter att förut ha övat sig i Groznij och Aleppo.   Mariupol gav inte upp 2014 och det ger inte upp nu. Från första dagen av den storskaliga invasionen har putinterroristerna inte upphört att försöka erövra staden, som utgör en av nyckelorterna för landvägskorridoren till Krim. Men det faktum att de lokala invånarna inte mötte “befriarna” med blommor och triko

Kiev och Paris

  Igår skrev publikationen Unian om ett möte mellan borgmästarna i Paris och Kiev, i själva Kiev. Kiev’s borgmästare Vitalij Klytjko mötte Paris’ borgmästare Anne Hidalgo, som besökte den ukrainska huvudstaden. Kiev undertecknade tillsammans med Frankrikes huvudstad en överenskommelse om vänskap och samarbete. Klytjko skrev om detta på sin Facebook-sida . "Frihet, jämlikhet.." Jag är glad att kunna hälsa delegationens deltagare och uttrycka min tacksamhet till Paris’ borgmästare Anne Hidalgo för hennes mod att genomföra ett besök i Ukrainas huvudstad under krigstid. Kiev är tacksam till Paris’ borgmästare för all den humanitära hjälp som visats, i själva Frankrike -  ukrainare har nödgats bli invandrare där - och vi är också tacksamma för hjälp till Ukraina och vår huvudstad”, sa Vitalij Klytjko under mötet. Kiev’s borgmästare påminde om att Paris’ stadshus den 22 Mars hade enhälligt röstat för att tillställa staden Kiev status som hedersmedborgare. Genom denna utmärkelse, s